Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκωτία - Εντείνεται ο αγώνας για την ανεξαρτητοποίησή της από τη Βρετανία - «Επίθεση» φιλίας από το Λονδίνο

tags :
Σκωτία - Εντείνεται ο αγώνας για την ανεξαρτητοποίησή της από τη Βρετανία - «Επίθεση» φιλίας από το Λονδίνο
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι η πολιτική για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα θα είναι πιο σταθερή σε μια ανεξάρτητη Σκωτία
Εντείνεται ο αγώνας της Σκωτίας για την ανεξαρτησία της, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τις οποίες επικαλείται ο πρωθυπουργός της χώρας, Alex Salmond.
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι η πολιτική για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα θα είναι πιο σταθερή σε μια ανεξάρτητη Σκωτία.
Στις δηλώσεις που έκανε σήμερα, ημέρα κατά την οποία η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να αποκαλύψει τη στρατηγική της για τη Βόρεια Θάλασσα σε μια προσπάθεια να πείσει τη Σκωτία να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Salmdon τόνισε ότι υπήρξαν 16 φορολογικές αλλαγές για τη Βόρεια Θάλασσα σε διάστημα 10 ετών και 14 διαφορετικοί υπουργοί Πετρελαίου σε 17 χρόνια.
«Αυτό που μεταξύ άλλων θα προσφέρει ο έλεγχος από τη Σκωτία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι πολύ πιο σταθερή μακροπρόθεσμη πολιτική», τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του BBC.
Εν τω μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση προανήγγειλε τη λήψη δραστικών μέτρων ώστε να γίνει ευκολότερη η μεταφορά αερίου και εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από τη Βόρεια Θάλασσα, σε μια προσπάθεια να πείσει τη Σκωτία να μην επιμείνει στην ανεξαρτητοποίηση της.
Η ανακοίνωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη να συμπέσει με την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του πρωθυπουργού David Cameron στη Σκωτία, είχε πολλαπλούς στόχους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuiters: να ενισχύσει τη βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, να στηρίξει τα φορολογικά έσοδα, να μειώσει την εξάρτηση από την εισαγωγή πηγών ενέργειας και να πείσει τους Σκωτσέζους να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στις 18 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους οι Σκωτσέζοι θα κληθούν να ψηφίσουν εάν επιθυμούν να λήξει ή όχι η ένωση με τη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης