Τελευταία Νέα
Διεθνή

“Η μεταβλητότητα θα παραμείνει στις αγορές, ωστόσο υπάρχει… χώρος για ευκαιρίες”

tags :
“Η μεταβλητότητα θα παραμείνει στις αγορές, ωστόσο υπάρχει… χώρος για ευκαιρίες”
Οι… δίχως τέλος αναταραχές στη Μέση Ανατολή και η άνευ προηγουμένου καταστροφή στην Ιαπωνία θα προσφέρουν κι άλλες μέρες, πλούσιες σε μεταβλητότητα, στις διεθνείς αγορές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει… χώρος για αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.
Αυτά και πολλά άλλα δήλωσε, μιλώντας στο CNBC, o Mohamed El-Erian, o ισχυρός άντρας της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
«Αυτό που μας περιμένει στη συνέχεια είναι ένα ιδιαίτερα εύθραυστο περιβάλλον» τονίζει εμφατικά ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να διστάσει να ομολογήσει ότι την ίδια ώρα αναζητά χώρες – οικονομίες που ευνοούνται από την τρέχουσα διεθνή συγκυρία.
Το βλέμμα του El-Erian στρέφεται στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.
«Ακόμη και η ίδια η Ιαπωνία, παρά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα (σεισμός, τσουνάμι, πυρηνική κρίση) συνιστά μια ευκαιρία από μόνη της, εφόσον τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανοικοδόμησής της», σχολιάζει ο επικεφαλής της Pimco.
Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της κινεζικής οικονομίας, ο El-Erian χαρακτηρίζει κάτι περισσότερο από πιθανή την επιβράδυνση της ανάπτυξής της.
Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα και για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία και έγινε αυτή η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, μετά τις ΗΠΑ.
Να σημειωθεί εδώ ότι το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο εκτιμά ότι το ΑΕΠ των αναδυόμενων οικονομιών θα σημειώσει αύξηση 5,5 -8,5% το ερχόμενο έτος (αφορά σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, το Μεξικό, η Κίνα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης