Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία - Νέα διαρροή μολυσμένου ύδατος στη Φουκουσίμα

Ιαπωνία - Νέα διαρροή μολυσμένου ύδατος στη Φουκουσίμα
Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα μετά τη διαρροή περίπου 300 τόνων μολυσμένου νερού τον Αύγουστο
Διαρροή μολυσμένου ύδατος διαπιστώθηκε χθες στο πάνω μέρος μιας εκ των τεράστιων δεξαμενών που έχουν εγκατασταθεί στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Tepco, την οποία σταμάτησε σήμερα το πρωί.
Ειδικότερα, διέρρευσαν περίπου 100 τόνοι νερού με υψηλά επίπεδα ραδιενεργού υλικού, τη μεγαλύτερη ποσότητα μετά τη διαρροή περίπου 300 τόνων άκρως μολυσμένου ύδατος από μια άλλη δεξαμενή τον Αύγουστο.
«Δεν υπάρχει χαντάκι κοντά σε αυτήν τη δεξαμενή που βρίσκεται μακριά από τον Ειρηνικό Ωκεανό και συνεπώς είναι μικρή η πιθανότητα το νερό που διέρρευσε να φθάσει μέχρι τη θάλασσα», τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου της εταιρείας.
Το νερό αυτό αν και είναι απαλλαγμένο από το ραδιενεργό καίσιο παραμένει μολυσμένο σε ραδιονουκλεΐδια που εκπέμπουν ακτίνες Β.
Η Tepco δηλώνει ότι μέτρησε επίπεδα ραδιενέργειας 230.00 μπεκερέλ στροντίου και άλλων εκπομπών ακτινοβολίας Β ανά λίτρο.
Σημειώνεται ότι μετά το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα που καταστράφηκε από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011, δημιουργήθηκε μια πρωτοφανής κατάσταση, με τέσσερις αντιδραστήρες να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και εκπομπές μεγάλων ποσοτήτων ραδιενεργών στοιχείων να έχουν διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα, το έδαφος και το νερό της περιοχής.
Μεταξύ των άμεσων και πιο σοβαρών προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρχές της Tepco είναι η διαχείριση του μολυσμένου νερού που έχει συγκεντρωθεί στα υπόγεια της πυρηνικής εγκατάστασης και σε χίλιες τεράστιες δεξαμενές, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί βιώσιμη λύση.
Εξάλλου ένα θερμόμετρο του κάτω μέρους της δεξαμενής υπό πίεση του αντιδραστήρα 2 φέρεται να έπαθε βλάβη χθες, ύστερα από βραχυκύκλωμα στη διάρκεια εργασιών συντήρησης, διευκρίνισε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης