Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονες οι φήμες για επίθεση της Δύσης στη Λιβύη με τη λήξη της Συνόδου Κορυφής

Έντονες οι φήμες  για επίθεση της Δύσης στη Λιβύη με τη λήξη της Συνόδου Κορυφής
Οργιάζουν οι φήμες ότι η επίθεση στη Λιβύη θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στο Παρίσι. Η Γαλλία, η Βρετανία και ο Καναδάς αναμένεται να συμμετάσχουν στην πρώτη φάση των επιχειρήσεων, οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν αργότερα και τελευταίες οι χώρες του αραβικού κόσμου.
Ήδη, έξι πολεμικά τζετ F16 από την Δανία έχουν προσγειωθεί στον ναυτικό αεροσταθμό των ΗΠΑ στη Σικελία. Η Νορβηγία θα στείλει έξι ακόμα F16 στην περιοχή, στη διεθνή στρατιωτική δράση στη Λιβύη, όπως επιβάλλει ψήφισμα 1973 των Ηνωμένων Εθνών.
Λίγο νωρίτερα ο Μουαμάρ Καντάφι, εν μέσω επιθέσεων στα περίχωρα της Βεγγάζης, διεμήνυσε ότι «θα το μετανιώσουν εάν αναμιχθούν στις εσωτερικές της υποθέσεις οι διεθνείς δυνάμεις». Σύμφωνα με τον Καντάφι, οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση της Δύσης κατά της Λιβύης θα είναι "πραγματική επίθεση", καθώς οι διεθνείς δυνάμεις δεν έχουν το δικαίωμα να επέμβουν. Σε ξεχωριστή επιστολή του, μάλιστα, προς τις ΗΠΑ τονίζει ότι «ο ίδιος και ο λαός του είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να υπερασπιστούν τη χώρα τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης