Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα - Απευλάνει τρεις διπλωμάτες των ΗΠΑ, τους θεωρεί υπεύθυνους για τις διαδηλώσεις

Βενεζουέλα - Απευλάνει τρεις διπλωμάτες των ΗΠΑ, τους θεωρεί υπεύθυνους για τις διαδηλώσεις
Τους θεωρεί υπεύθυνους για τις διαδηλώσεις - Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο Λόπες
Στην απέλαση τριών αμερικανών διπλωματών προχώρησε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, αντιδρώντας σε «συστάσεις» από την Ουάσιγκτον σχετικά με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τις οποίες θεώρησε παρέμβαση στα εσωτερικά της.
Χθες, άλλωστε ο πρόεδρος Μαδούρο είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ για υπόθαλψη της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησής του, την οποία κληρονόμησε μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες.
Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι οι τρεις διπλωμάτες προσπάθησαν να παρεισφρύσουν σε πανεπιστήμια της χώρας και φοιτητικές ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων.
Εν τω μεταξύ, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Λεοπόλδο Λόπες καλεί σε νέες κινητοποιήσεις.
Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Ουάσιγκτον, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για την αύξηση της βίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας της περασμένης εβδομάδας που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.
«Είμαστε ιδιαίτερα θορυβημένοι από τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει συλλάβει ή κρατά αριθμό ρεκόρ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ», σημειώνεται και προστίθεται ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας πρέπει να προωθήσει τον πολιτικό διάλογο και να απελευθερώσει τους συλληφθέντες.
«Καλούμε τον ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού των αμερικανικών κρατών, την ύπατη εκπρόσωπο της ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής να καταδικάσουν αυτή την παράλογη βία», τόνισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης