Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Η οργανωμένη παρέμβαση κατά του γεν μπορεί να οδηγήσει το ευρώ ψηλότερα;

tags :
FXCM Hellas: Η οργανωμένη παρέμβαση κατά του γεν μπορεί να οδηγήσει το ευρώ ψηλότερα;
Η έκτακτη σύνοδος κορυφής των G7 βρήκε τις κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών να συμφωνούν σε μια συντονισμένη παρέμβαση για να ανακόψουν την έντονη ανοδική κίνηση του Γεν το οποίο είχε σημειώσει έντονη ανοδική κίνηση σε σχέση με όλα τα βασικά νομίσματα και ιδιαίτερα με το δολάριο.
Η κερδοσκοπική έντονη ενίσχυση του Γεν σε σχέση με την εξαγωγική φύση της Ιαπωνικής οικονομίας την έφερνε όμως σε πολύ χειρότερη θέση και γιαυτό το λόγο η Ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε ανοιχτά τη βοήθεια των υπόλοιπων χωρών. Έτσι οι G7 συμφώνησαν σε μια συντονισμένη παρέμβαση αγοράς Γεν σε σχέση με τα δικά τους νομίσματα, χωρίς να αναφέρουν φυσικά συγκεκριμένα νούμερα κάτι που έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αγορές καθώς αφήνει τη φαντασία να δουλέψει και τις προσδοκίες να καλλιεργηθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι συντονισμένη παρέμβαση των Κεντρικών τραπεζών είχε γίνει πριν από δέκα περίπου χρόνια σε προσπάθεια στήριξης του ευρώ στα πρώτα του βήματα τότε όταν αυτό κατακρημνιζόταν.
Η υπόθεση της Ιαπωνίας αποτελεί μια δυσάρεστη παρένθεση, η οποία προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στις αγορές, που όμως διόρθωσαν μετά από μια μεγάλη και αδιάκοπη άνοδο. Όταν η παρένθεση αυτή κλείσει, οι επενδυτές θα διαπιστώσουν ότι στην υπόλοιπη παγκόσμια ανάπτυξη δεν συνέβησαν δραματικές αλλαγές και θα σπεύσουν και πάλι σε αγορές.
Το ευρώ το οποίο όπως αναφέραμε και στη χθεσινή μας ανάλυση ήδη έχει παρουσιάσει μια αξιοσημείωτη αντοχή ενισχύθηκε σε σχέση με το δολάριο και κατάφερε να κινηθεί πάνω από τις αντιστάσεις του 1,4050 σημειώνοντας υψηλό στην περιοχή του 1,4085. Η επαναφορά της διάθεσης για ρίσκο μετά τις νέες εξελίξεις ίσως βοηθήσει περαιτέρω το ευρώ. Αν λοιπόν και η ανοδική κίνηση δεν έχει την ορμή μιας κλασσικής διάσπασης σημαντικής αντίστασης. η συνέχιση σε υψηλότερα επίπεδα δείχνει πιθανή.
Στο άλλο μεγάλο θέμα των αγορών αυτό της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα της Λιβύης το Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών έδωσε την έγκρισή του για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη. Το πετρέλαιο εκτοξεύτηκε στα 103,00 δολάρια το βαρέλι και ο χρυσός στα 1413 δολάρια.
Η αύξηση της διάθεσης για ρίσκο είναι διάχυτη στην αγορά μετά τη παρέμβαση και αυτό φαίνεται από την άνοδο των νομισμάτων υψηλών αποδόσεων αλλά και από την άνοδο σε εμπορεύματα και μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης