Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coene (EKT) - Η υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, δεν αρκεί για να αναλάβει δράση η ΕΚΤ

tags :
Coene (EKT) - Η υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη,  δεν αρκεί για να αναλάβει δράση η ΕΚΤ
Οι δηλώσεις του απηχούν τη θέση του διοικητή Mario Draghi
Η υποχώρηση του πληθωρισμού της ευρωζώνης στο 0,7% τον Ιανουάριο δεν είναι επαρκές στοιχείο για να αναλάβει δράση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποστήριξε ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου και αξιωματούχος της ΕΚΤ, Luc Coene.
Τα αντισυμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, απλώς αγοράζουν χρόνο για την επίλυση της κρίσης χρέους στη Ευρωζώνη, τόνισε χθες ο Coene, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, μια λύση με διάρκεια απαιτεί την πιο «σφικτή» σχέση διακυβέρνησης ανάμεσα στα κράτη –μέλη της Ευρωζώνης.
«Η νομισματική πολιτική, μπορεί απλώς να αγοράσει χρόνο», τόνισε ο Coene, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες.
Και πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις όσον αφορά την οικονομική πολιτική και την ισχυροποίηση του πλαισίου διακυβέρνησης στην οικονομική και πολιτική ένωση.
Ο Coene, κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου, χαρακτήρισε τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης, ως το επόμενο κρίσιμο βήμα και κάλεσε για την επίτευξη συμφωνίας, όσον αφορά τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης