Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Barroso (Κομισιόν) στα κεντρώα κόμματα της Ε.Ε. για ενότητα - Στόχος να ανακοπεί η άνοδος των αντιευρωπαϊκών κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών

tags :
Έκκληση Barroso (Κομισιόν) στα κεντρώα κόμματα της Ε.Ε. για ενότητα - Στόχος να ανακοπεί η άνοδος των αντιευρωπαϊκών κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών
Τα παραδοσιακά ευρωπαϊκά κόμματα πρέπει να... ξεβολευτούν
Έκκληση για ενότητα απευθύνει στα κεντρώα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso, προκειμένου να ανακοπεί η ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, ενόψει των ευρωπαϊκών κομμάτων.
«Τα κεντρώα κόμματα της ΕΕ θα διατηρήσουν μια σημαντική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Μαΐου και πρέπει να ενωθούν για να επανενεργοποιήσουν την ένωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Barosso διαφώνησε με την εκτίμηση ότι μια ομάδα ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, της άκρας δεξιάς ή της ριζοσπαστικής αριστεράς, θα μπορούσαν να κερδίσουν το 20% ή και περισσότερο των εδρών.
"Τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα θα έχουν μια πολύ σαφή πλειοψηφία, έτσι δεν περιμένω ότι θα υπάρξουν μείζονες δυσκολίες όσον αφορά την ψήφιση νόμων", δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ στο πρακτορείο Reuters.
Ωστόσο αυτή η πλειοψηφία λίγο θα μετρήσει αν η κεντροαριστερά, η κεντροδεξιά, οι φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι δεν συσπειρωθούν για να υποστηρίξουν την περαιτέρω ολοκλήρωση, την οποία οι πολιτικοί στην ΕΕ θεωρούν πολύ συχνά δεδομένη.
"Πρέπει να εγκαταλείψουν την άνεσή τους", δήλωσε ο Barroso.
"Πρέπει να υποστηρίξουν την υπόθεση της Ευρώπης".
Τα παραδοσιακά κόμματα πρέπει να αντιστέκονται στον πειρασμό να μιμηθούν τη στάση των ευρωσκεπτικιστών σ' ένα πλαίσιο υψηλής ανεργίας, κόπωσης από τη λιτότητα και ασήμαντης ανάπτυξης, το οποίο τροφοδοτεί την υποστήριξη προς τα κόμματα των άκρων.
"Ελπίζω πως το δίδαγμα που αντλούν απ' αυτό τα παραδοσιακά κόμματα δεν είναι να προσπαθήσουν να ενσωματώσουν κάποια από τα επιχειρήματα των άκρων", δήλωσε ο Barroso.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης