Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημη επίσκεψη Hollande στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της χαμηλής δημοτικότητας του στη Γαλλία

Επίσημη επίσκεψη Hollande στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της χαμηλής δημοτικότητας του στη Γαλλία
Η «εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης» Γαλλίας με ΗΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Hollande - Obama
Οι επιχειρήσεις και οι διεθνείς πολιτικές προσεγγίσεις θα βρεθούν επί τάπητος στην επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Francois Hollande στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Barack Obama.
Ωστόσο στην συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να συζητηθούν και ζητήματα εγχώριας πολιτικής, καθώς τους τελευταίους μήνες ο Γάλλος πρόεδρος, πάσχει από ρεκόρ πτώσης στην δημοτικότητα του, εν μέσω του σκανδάλου για την ιδιωτική του ζωή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει και την έντονη αύξηση του πολιτικού ακτιβισμού κατά της κυβέρνησης του.
Φαίνεται λοιπόν ότι τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα  για τον Γάλλο πρόεδρο αλλά και για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, καθώς Γάλλοι σχολιαστές υποστηρίζουν ότι οι τελευταίες διαδηλώσεις αποτελούν ενδείξη ότι η γαλλική κοινωνία αρχίζει να παίρνει μια δεξιά στροφή.
Και οι δύο ηγέτες φαίνεται να περιμένουν πολλά από αυτή την επίσημη επίσκεψη και είναι πρόθυμοι συσφίγξουν τις σχέσεις των δύο χωρών.
Μάλιστα σε κοινή τους επιστολή που δημοσιεύεται ταυτόχρονα στην The Washington Post και στη Le Monde, κάνουν λόγο για μια φιλία που «εκτείνεται πίσω περισσότερο από δύο αιώνες» και για την «εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης», που παραπέμπει σε εμπορικές συμφωνίες, την κλιματική αλλαγή και τη συνδυασμένη προσπάθεια τους στην Αφρική, όπου η Γαλλία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο, αρχικά στο Μάλι και στη συνέχεια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης