Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία - Το τραπεζικό απόρρητο θα διατηρηθεί διαμηνύει ο ΥΠΟΙΚ ενισχύοντας την αντιπαράθεση της Βιέννης με τις Βρυξέλλες

Αυστρία - Το τραπεζικό απόρρητο θα διατηρηθεί διαμηνύει ο ΥΠΟΙΚ ενισχύοντας την αντιπαράθεση της Βιέννης με τις Βρυξέλλες
Το τραπεζικό απόρρητο ισχύει σήμερα μόνο στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Τη θέση πως η Αυστρία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το τραπεζικό απόρρητο για τους πολίτες της πρόβαλε εκ νέου ο αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του —συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες— συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Μ. Spindelegger.
«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ ποτέ από το αυστριακό τραπεζικό απόρρητο, που σημαίνει ότι ένας Αυστριακός πελάτης μπορεί να θεωρεί απόρρητες τις κινήσεις των τοποθετήσεών του στην τράπεζά του» , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Spindelegger διευκρινίζοντας πως η παροχή πληροφοριών για τους λογαριασμούς αλλοδαπών είναι κάτι το διαφορετικό από το αυστριακό τραπεζικό απόρρητο.
Αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει κινητικότητα πλέον στην αντιπαράθεση της Βιέννης με τις Βρυξέλλες ως προς τη διεθνή ανταλλαγή πληροφοριών για τους λογαριασμούς αλλοδαπών, ο αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών επισήμανε την ανάγκη καταπολέμησης της διεθνούς φορολογικής απάτης.
Στο πλαίσιο της διαμάχης για το τραπεζικό απόρρητο, το οποίο ισχύει σήμερα μόνο στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αυστριακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πέρυσι πως για καταθέτες από το εξωτερικό που διατηρούν λογαριασμό στην Αυστρία θα διαβιβάζονται μελλοντικά στις χώρες τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης