Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία - Έλαβε 729,3 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση καταθέσεων Αυστριακών στην Ελβετία

Αυστρία - Έλαβε 729,3 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση καταθέσεων Αυστριακών στην Ελβετία
Σχεδόν 13.600 Αυστριακοί με λογαριασμούς στην Ελβετία είχαν δηλώσει μέχρι τα τέλη του περασμένου Μαΐου, αδήλωτα ως τότε περιουσιακά στοιχεία ύψους 4,4 δισ. ευρώ
Εμβάσματα ύψους 729,3 εκατομμυρίων ευρώ έλαβε μέσα στο 2013 η Αυστρία από την Ελβετία σε συνολικά επτά δόσεις, ποσό που προέκυψε από τη φορολόγηση λογαριασμών ανώνυμων Αυστριακών σε ελβετικές τράπεζες.
Τα χρήματα επέστρεψαν στη βάση της διμερούς συμφωνίας φορολόγησης που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με την ελβετική υπηρεσία Διαχείρισης Φόρων.
Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, σχεδόν 13.600 επιπλέον Αυστριακοί με λογαριασμούς στην Ελβετία είχαν δηλώσει μέχρι τα τέλη του περασμένου Μαΐου, όταν έληγε η σχετική προθεσμία, στις αρμόδιες αυστριακές εφορίες, αδήλωτα ως τότε περιουσιακά τους στοιχεία, που φέρονται να ανέρχονται σε 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η συμφωνία Αυστρίας-Ελβετίας, που είχε τεθεί σε ισχύ την 1 η Ιανουαρίου 2013, έδινε τη δυνατότητα σε κάθε Αυστριακό πολίτη, που από αυτή την ημερομηνία και έπειτα διέθετε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, να αποφασίσει μέχρι τέλος Μαΐου αν επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του αλλά να πληρώσει φόρο ανάμεσα σε 15% και 38%, ή να συναινέσει σε άνοιγμα του λογαριασμού του.
Στην πρώτη περίπτωση, οι τράπεζες αφαιρούν αυτόματα το ποσό του φόρου που αναλογεί στις καταθέσεις και τα 729,3 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε η Βιέννη προέρχονται από αυτή τη ρύθμιση.
Στη δεύτερη περίπτωση —άνοιγμα του λογαριασμού— οι καταθέτες δέχονται να διαβιβαστούν τα στοιχεία τους στο αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξετάζει κατά πόσο πρόκειται για "μαύρο χρήμα" ή όχι, και στην περίπτωση αυτή ο φόρος είναι χαμηλότερος και κυμαίνεται μεταξύ 5 και 12%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης