Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ - Ανησυχία για τo πολιτικό αδιέξοδο μετά τις εκλογές στην Ταϊλάνδη

ΟΗΕ - Ανησυχία για τo πολιτικό αδιέξοδο μετά τις εκλογές στην Ταϊλάνδη
Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία ενέργεια υπονόμευσης της δημοκρατικής διαδικασίας
Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία ενέργεια υπονόμευσης της δημοκρατικής διαδικασίας στην Ταϊλάνδη, διαμηνύει ο ΟΗΕ, μετά την πολιτική ασάφεια που προκλήθηκε από τις εθνικές εκλογές του Σαββατοκύριακου.
Με ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Mουν, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για το πολιτικό αδιέξοδο που προκάλεσαν οι εκλογές της Κυριακής και κάλεσε τις πολιτικές αντίπαλες παρατάξεις να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «οποιαδήποτε ενέργεια που υπονομεύει τις δημοκρατικές διαδικασίες και εμποδίζει το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού της Ταϊλάνδης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».
Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει την πολυπλοκότητα της κατάστασης και ότι ορισμένοι πολίτες επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στις εκλογές, ο γενικός γραμματέας εκφράζει ανησυχία για το γεγονός ότι ένας αριθμός πολιτών της Ταϊλάνδης δεν ήταν σε θέση να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκλογών αντικυβερνητικοί οργάνωσαν διαδηλώσεις και μπλόκαραν την παράδοση των ψηφοδελτίων σε εκλογικά τμήματα, προκαλώντας την ακύρωση της ψηφοφορίας στο 10% των συνολικά 90.000 εκλογικών τμημάτων σε εθνικό επίπεδο. Η Εκλογική Επιτροπή έχει αναφέρει ήδη ότι εξαιτίας της πολυπλοκότητας της διαδικασίας και των σοβαρών εκλογικών προβλημάτων μπορεί να χρειαστεί αρκετές εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Η αντιπολίτευση προσπαθεί με διαρκείς διαδηλώσεις να δημιουργήσει πολιτικό κενό ώστε να οδηγήσει τη χώρα στη διαδικασία διορισμού προσωρινής κυβέρνησης, η οποία θα κάνει πολιτικές μεταρρυθμίσεις πριν οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.
Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι οι αντιπαραθέσεις μεταξύ αντιπολίτευσης και υπηρεσιακής κυβέρνησης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα ακόμη στρατιωτικό πραξικόπημα από τα συνολικά 18 που έχουν γίνει στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ δεκαετιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης