Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ - Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του Ban Ki-Moon για το Κυπριακό

ΟΗΕ - Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του Ban Ki-Moon για το Κυπριακό
Για «σύγχυση» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Βan Ki-Moon για το Κυπριακό, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχώρησε ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεζίρκι.
Ο Μάρτιν Νεσίρκι είπε ότι η απάντηση που ο Ban Ki-Moon έδωσε σε ερώτημα δημοσιογράφου στο Μόναχο αναφερόταν στην πολιτική αλλαγή που έγινε στην Κυπριακή Δημοκρατία την περασμένη άνοιξη και στην άμεση επίπτωση της οικονομικής κρίσης εκείνη την στιγμή.
Η κρίση, δήλωσε, όπως είναι «κατανοητό», απαιτούσε «την πλήρη προσοχή του προέδρου Αναστασιάδη. Και αυτό σήμαινε ότι στη φάση εκείνη δόθηκε αναστολή στην εκπεφρασμένη επιθυμία του Προέδρου να αρχίσει τις συνομιλίες», ανέφερε.
Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκάθαρα εξέφρασαν κατανόηση γι' αυτές τις περιστάσεις, σημείωσε, προσθέτοντας επίσης ότι στις δηλώσεις του στο Μόναχο, ο γγ υπογράμμισε ότι και οι δυο ηγέτες είναι δεσμευμένοι στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και συμφώνησαν να έχουν κοινή διακήρυξη πριν την έναρξη των συνομιλιών.
Νωρίτερα ο κ. Νεζίρκι είχε κάνει λόγο για «σύγχυση» γύρω από τις δηλώσεις του γγ, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, παροτρύνοντας τους δημοσιογράφους να ρίξουν μια προσεκτική ματιά στο κείμενα για το τι πραγματικά είπε ο Μπαν Κι Μουν.
Υπενθυμίζεται ότι ο γγ του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon είχε δηλώσει ότι «ατυχώς οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν εξ αιτίας της αλλαγής κυβέρνησης στην ελληνοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου. Μετά, ακολούθησε η οικονομική κρίση. Όλου αυτού του είδους η πολιτική και οικονομική κατάσταση δεν είναι υποβοηθητική για την έναρξη των διαπραγματεύσεων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης