Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νapolitano (πρόεδρος Ιταλίας) - Η ανάπτυξη στην Ε.Ε. θα έρθει μέσα από τη γνώση και την έρευνα

Νapolitano (πρόεδρος Ιταλίας) - Η ανάπτυξη στην Ε.Ε. θα έρθει μέσα από τη γνώση και την έρευνα
Ο πρόεδρος Νapolitano στην ανάλυσή του επεσήμανε πως η ΕΕ μέχρι τώρα είχε ζήσει ορισμένες «πολιτικές κρίσεις»
Η ανάπτυξη «που θα έρθει μέσα από τη γνώση και την έρευνα» είναι η προτεραιότητα που προκύπτει σε τούτη τη συγκυρία, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Ιταλίας Giorgio Napolitano, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος της (επόμενης) Ιταλικής Προεδρίας.
Eιδικότερα υπογράμμισε ότι μετά από τις περιόδους της λιτότητας, η ανάπτυξη στις ιδιωτικές επενδύσεις («ακόμη και αν ανακάμψει») δεν θα δώσει λύσεις σε μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, γιατί δεν έχουμε μελετήσει τις αλλαγές που έχουν γίνει στον διεθνή ανταγωνισμό.
Ο πρόεδρος Νapolitano στην ανάλυσή του επεσήμανε πως η ΕΕ μέχρι τώρα είχε ζήσει ορισμένες «πολιτικές κρίσεις».
«Τώρα, όμως, αντιμετωπίζει διαρθρωτικές κρίσεις που κρίνουν τη λειτουργία των θεσμών της. Και η κύρια πηγή άρνησης που εκφράζεται σήμερα προς την ΕΕ, προκύπτει από την επιδείνωση των συνθηκών ζωής που βιώνουν μεγάλα στρώματα των ευρωπαϊκών πληθυσμών και ιδιαίτερα από την ανεργία, κυρίως την ανεργία των νέων», πρόσθεσε.
Διότι, τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος ότι  «η δημοσιονομική πειθαρχία ήταν αναγκαία, όμως για την αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους δεν αρκεί η πολιτική λιτότητας με κάθε κόστος. Οι επιπτώσεις από τη σταθεροποίηση προκάλεσαν πτώση του ΑΕΠ και της εσωτερικής ζήτησης», παρατήρησε και «έθρεψε τη δημαγωγική ανευθυνότητα παγιδεύοντας τελικά την Ευρώπη σε ένα φαύλο κύκλο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης