Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 3 εκατ. ευρώ η περιουσία που κληροδότησε ο Νelson Mandela

tags :
Στα 3 εκατ. ευρώ η περιουσία που κληροδότησε ο Νelson Mandela
H περισουσία θα μοιραστεί σε σχολεία στα οποία είχε φοιτήσει ο μεγάλος ηγέτης, καθώς και στο κόμμα του, το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC)
Σε 46 εκατομμύρια ραντ (3,06 εκατομμύρια ευρώ), υπολογίσθηκε προσωρινά η περιουσία του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, Nelson Mandela, σύμφωνα με ένα από τους τρεις εκτελεστές της διαθήκης του εκλιπόντος νοτιοαφρικανού ηγέτη.
Η περιουσία του Mandela αποτελεί κληροδοτήματα σε σχολεία στα οποία είχε φοιτήσει ο μεγάλος ηγέτης, καθώς και στο κόμμα του, το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC).
Ο δικαστής δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως η διανομή της περιουσίας έγινε δεκτή σήμερα το πρωί από την οικογένεια του Μandela, μέχρι στιγμής χωρίς αμφισβητήσεις.
Ωστόσο η ανάγνωση της διαθήκης του Μandela αναμένεται να πυροδοτήσει άλλον ένα γύρο διενέξεων μεταξύ των μελών της μεγάλης οικογένειάς του σχετικά με την οικονομική κληρονομιά του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ.
Ο Mandela άφησε πίσω του μια περιουσία που περιλαμβάνει μια πολυτελή κατοικία στο Γιοχάνεσμπουργκ, μια μικρή κατοικία στη γενέτειρά του, την αγροτική επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου, και δικαιώματα από τις πωλήσεις των βιβλίων του, μεταξύ των οποίων και της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Μακρύς δρόμος προς την ελευθερία».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης