Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊλάνδη - Στις 2 Φεβρουαρίου η διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών

Ταϊλάνδη - Στις 2 Φεβρουαρίου η διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών
Δεν θα οδηγήσουν σε επίλυση της πολιτικής κρίσης, αντιτείνει η αντιπολίτευση
Στις 2 Φεβρουαρίου, όπως αρχικώς είχε αποφασιστεί, θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές στην Ταϊλάνδη, όπως επισήμανε η πρωθυπουργός της χώρας Yingluck Shinawatra, μετά τη συνάντησή της με την εκλογική επιτροπή.
Σημειώνεται ότι η επιτροπή είχε προτείνει την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας, εξαιτίας των πολιτικών ταραχών στην πρωτεύουσα της χώρας Μπανγκόκ.
«Στη σημερινή συνάντηση, η πρωθυπουργός και η εκλογική επιτροπή συμφώνησαν να προχωρήσουν οι εκλογές χωρίς αναβολή», ανέφερε νομικός σύμβουλος του κυβερνώντος κόμματος ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες, χωρίς ωστόσο να θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προκήρυξε πρόωρες εκλογές σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι πολιτικές διαδηλώσεις, οι οποίες είχαν ως στόχο την απομάκρυνσή της προέδρου από την εξουσία.
Η αντιπολίτευση, η οποία απορρίπτει τις πρόωρες εκλογές ως μέσο επίλυσης της πολιτικής κρίσης στη χώρα, θεωρεί ότι κυβερνάται παρασκηνιακά από τον αδελφό της Yingluck shinawatra, ο οποίος βρίσκεται εξόριστος στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης