Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBVA: Διαχειρίσιμο το κόστος ενίσχυσης των ισπανικών τραπεζών

BBVA: Διαχειρίσιμο το κόστος ενίσχυσης των ισπανικών τραπεζών
Διαχειρίσιμο χαρακτήρισε το κόστος ενίσχυσης του ισπανικού τραπεζικού κλάδου ο πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της BBVA, μιλώντας στα εθνικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, όπως δήλωσε το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό των ιρλανδικών τραπεζών.
Τα αποτελέσματα της εξέτασης της Bank of Spain επιβεβαιώνει ότι το χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα που δεν λύνονται, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Franciso Gonzalez. Ωστόσο, δήλωσε ότι η διαδικασία επανακεφαλαιοποίησης θα πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη στο σύστημα.
Υπενθυμίζεται ότι χτες η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ισπανίας χρειάζονται νέα κεφάλαια ύψους 15,15 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, 12 ισπανικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων 8 αποταμιευτικές (cajas), 2 ισπανικές και 2 θυγατρικές ξένων τραπεζών (της Barclays και της Deutsche Bank) στην Ισπανία, πρέπει να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, ώστε να εναρμονιστούν με τη νέα νομοθεσία, με απώτερο στόχο την ισχυροποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Τα εν λόγω χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν περιθώριο 15 ημερών, προκειμένου να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους, ώστε να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις της Bank of Spain.
Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, οι Banco Santander και BBVA, βρίσκονται σε εναρμόνιση με τη νέα νομοθεσία.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι το ποσό των 15,15 δισ. είναι μικρότερο των 20 δισ. ευρώ, ήτοι η εκτίμηση της ισπανικής κυβέρνησης για την ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών. "To ποσό των 15,15 δισ. ευρώ είναι δυνατόν να είναι ανοιχτό σε αλλαγές" σημειώνει τέλος η κεντρική τράπεζα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης