Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (ΕΚΤ) – Εμφανή αλλά ευάλωτα τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρωζώνη – Καμία ανησυχία για αποπληθωρισμό

tags :
Draghi (ΕΚΤ) – Εμφανή αλλά ευάλωτα τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρωζώνη – Καμία ανησυχία για αποπληθωρισμό
Όχι στην υπερβολική αισιοδοξία


Την άποψη ότι τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη είναι εμφανή εξέφρασε σε συνέντευξη του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως η ανάκαμψη εξακολουθεί να παραμένει αδύναμη.
Ο Draghi υποστηρίζει ότι δεν ανησυχεί για τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού, αν και τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση το πολύ υψηλό ποσοστό της ανεργίας.
Ο διοικητής της ΕΚΤ εκφράζει επιπλέον την ικανοποίηση του για το ότι η ανάκαμψη δεν επιτυγχάνεται μόνο από τις εξαγωγές ενώ τονίζει ότι η μείωση των επιτοκίων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ενισχύει τη μελλοντική της πολιτική.
Πάντως, ο Draghi δηλώνει ότι θα πρέπει όλοι να τηρήσουν μια ιδιαίτερα προσεκτική στάση απέναντι στις εξαιρετικά αισιόδοξες προβλέψεις.
«Γενικά, ο κίνδυνος υποχωρήσεων είναι μεγάλος. Θα ήμουν πολύ προσεκτικός ώστε να μη δώσω μία υπερβολικά αισιόδοξη προσδοκία» τόνισε ο Draghi.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης