Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ψήφισμα με το οποίο θα τοποθετείται στο «σημερινό αδιέξοδο»  ενός κοινού ανακοινωθέντος στο Κυπριακό αναμένεται να παρουσιάσει η Βρετανία
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό αναμένεται να απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) των Ηνωμένων Εθνών με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Ban Ki- Moon, με την οποία ζητά την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) για άλλους έξι μήνες.
Μάλιστα μετά τη συζήτηση, η Βρετανία θα παρουσιάσει το προσχέδιο ψηφίσματος, στο οποίo αναμένεται να τοποθετηθεί και στο «σημερινό αδιέξοδο», αφού οι δυο πλευρές στο νησί δεν έχουν συμφωνήσει στο περιεχόμενο ενός κοινού ανακοινωθέντος. Το ψήφισμα αναμένεται να εγκριθεί στις 29 Ιανουαρίου.
Κατά τη συνεδρίαση του Σώματος, η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, θα ενημερώσει τα δεκαπέντε μέλη του για την κατάσταση επί του εδάφους και για τις δραστηριότητες της Δύναμης μέσα στους τελευταίους έξι μήνες.
Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα κάνει ξεχωριστή ενημέρωση για τα αποτελέσματα των επαφών του στην Κύπρο και για τη μη ύπαρξη συμφωνίας σε κοινό ανακοινωθέν, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.
Ωστόσο διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα» για το τι θα πει ο κ. Ντάουνερ στο Σ.Α.
Επίσης, ο κ. Ντάουνερ, κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, θα έχει συναντήσεις και με τους μονίμους αντιπροσώπους των εμπλεκόμενων χωρών στο Κυπριακό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης