Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Συνεχείς πιέσεις στο ευρώ...

tags :
FXCM Hellas: Συνεχείς πιέσεις στο ευρώ...
Δυναμική επιστροφή στα προβλήματα χρέους των περιφερειακών χωρών παρατηρείται, γεγονός το οποίο δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη. Όσο καιρό η αγορά είχε αφοσιωθεί στο σενάριο των επιτοκίων επισημαίναμε τη συνεχή επιδείνωση της εικόνας των προβληματικών χωρών και το ότι η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η ισοτιμία είναι πλασματική, καθώς σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται.
Η χθεσινή δημοπρασία της Πορτογαλίας και τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα που άγγιξαν το 13,00% δείχνουν ότι τίποτα δε πάει όπως θα έπρεπε. Εκτίμησή μας είναι ότι έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση και ότι μάλιστα οι πιέσεις θα αυξηθούν, αφού στη Σύνοδο Κορυφής στις 24/25 Μαρτίου τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτό άλλωστε τονίζει και η Credit Agricole σε ανάλυση προς τους πελάτες της.
Από την άλλη το δολάριο ενισχύεται, καθώς αναμένεται η ανακοίνωση των αιτήσεων ανεργίας, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι τα στοιχεία από την αγορά εργασίας θα δείξουν περαιτέρω βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας. Η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή κρίση που επανέρχεται, είναι αρνητικά στοιχεία για τη περαιτέρω άνοδο του κοινού νομίσματος.
Όσον αφορά την τεχνική ανάλυση της FXCM Hellas δεν υπάρχει κάτι νεότερο να προσθέσουμε σχετικά με το συναίσθημα και τους λόγους που μπορεί να το αλλάξουν, όπως είχαμε αναφέρει και στη χθεσινή μας ανάλυση. Οι προσδοκίες για την αύξηση των επιτοκίων και η κατάσταση στις αδύναμες χώρες της Ευρώπης είναι οι βασικές δυνάμεις που αφορούν καθαυτού το ευρώ, ενώ πιθανή γενική αποστροφή του ρίσκου και διορθωτική κίνηση των χρηματιστηριακών δεικτών και του πετρελαίου είναι λόγοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το δολάριο ή να το οδηγήσουν σε πίεση στην αντίθετη περίπτωση.
Πλούσιο , γενικότερα, το οικονομικό ημερολόγιο της ημέρας, αφού εκτός από τα επιτόκια της στερλίνας και τις αιτήσεις ανεργίας στην Αμερική, αναμένεται η μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ, η μεταποιητική παραγωγή στην Αγγλία, που ανακοινώνεται πριν τα επιτόκια, το εμπορικό ισοζύγιο της Αμερικής αλλά και το ισοζύγιο κρατικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ που αναμένεται να είναι εξαιρετικά ελλειμματικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης