Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανή η αλλαγή στάσης της ΕΕ απέναντι στην Κούβα σύμφωνα με τον Barroso

tags :
Πιθανή η αλλαγή στάσης της ΕΕ απέναντι στην Κούβα σύμφωνα με τον Barroso
Παράλληλα ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες που προέρχονται από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, είχε «υιοθετήσει την αρχή μιας αναθεώρησης των σχέσεων με την Κούβα»
Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, M. Barroso, η Ευρωπαϊκή ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να «αναθεωρήσει την (ενιαία) θέση της» απέναντι στην Κούβα που από το 2003 βρίσκεται στο ναδίρ.
«Διατηρούμε μια κοινή θέση απέναντι στην Κούβα στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων. Όμως είναι αλήθεια ότι αναλύουμε την πιθανότητα να αναθεωρήσουμε αυτή τη στάση ακόμη και αν χρειαζόμαστε την ομοφωνία» για να επικυρωθεί αυτή η αλλαγή, δήλωσε ο Βarroso.
Χθες μια ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες είχε δηλώσει ότι ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες που προέρχονται από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, είχε «υιοθετήσει την αρχή μιας αναθεώρησης των σχέσεων με την Κούβα».
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που διατηρούσαν την πιο εχθρική στάση ενάντια σε κάθε πρότασης για αλλαγή στάσης έναντι του κομμουνιστικού κράτους –η Πολωνία και Δημοκρατία της Τσεχίας– «ήραν τις επιφυλάξεις τους» σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέκοψε τη συνεργασία με την Κούβα το 2003 μετά το κύμα καταστολής μελών της αντιπολίτευσης με την καταδίκη σε βαριές ποινές κάθειρξης 75 αντιφρονούντων, οι οποίοι έχουν πια όλοι απελευθερωθεί.


bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης