Διεθνή

Τα καλύτερα αποτελέσματα από την ίδρυσή της ανακοίνωσε η Saxo Bank- Κέρδη 86,4 εκατ. το 2010

tags :
Τα καλύτερα αποτελέσματα από την ίδρυσή της ανακοίνωσε η Saxo Bank- Κέρδη 86,4 εκατ. το 2010
Τριπλασιασμό των κερδών της ανακοίνωσε για το 2010 η Saxo Bank. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 644 εκατ. DKK (86,4 εκατ. ευρώ), ήτοι τα καλύτερα αποτελέσματα από την ίδρυσή της.
Τα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου για το 2010 έφτασαν τα 3,3 δισ. DKK, συγκριτικά με τα 2,2 δισ. DKK το 2009, καταγράφοντας 50% ετήσια αύξηση, η οποία αποδίδεται στην αύξηση του αριθμού πελατών, των καταθέσεων και των επενδυτικών συναλλαγών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Οι συνολικές δαπάνες της Saxo Bank για το 2010 αυξήθηκαν κατά 500 εκατ. DKK, φθάνοντας τα 2,4 δισ. DKK, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 24% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η Saxo Bank συνέχισε να επενδύει στη γεωγραφική της επέκταση, στην ανάπτυξη προϊόντων και πλατφόρμων, στην αναβάθμιση συστημάτων και σε νέες δραστηριότητες. Παρά τις επενδύσεις αυτές, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν πάνω από τρεις φορές, στα 914 εκατ. DKK.
Παράλληλα, το γραφείο της Saxo Bank στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2009, ακολουθεί αυτή τη δυναμική τάση καταγράφοντας ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης από την έναρξη λειτουργίας του, με σημαντική συμβολή και στα οικονομικά αποτελέσματα του έτους. Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι ο αριθμός των πελατών αυξήθηκε κατά 50% από την άφιξή της στην Αθήνα, ο όγκος συναλλαγών των πελατών αυξήθηκε κατά 70%, ενώ το προσωπικό της Τράπεζας διπλασιάστηκε. Η Ελλάδα πλέον συγκαταλέγεται στις 6 καλύτερες αγορές για τον Όμιλο της Saxo Bank.
Το σύνολο του ενεργητικού της Saxo Bank κατέγραψε αύξηση κατά τη διάρκεια του έτους, από 16 δισ. DKK το 2009 στα 23,9 δισ. DKK το 2010, η οποία οφείλεται στις αυξημένες καταθέσεις των πελατών και σε εξαγορές που πραγματοποίησε η Saxo Bank, όπως η αγορά των σκανδιναβικών δραστηριοτήτων της E*Trades και της Broerup Sparekasse.
Οι καταθέσεις  των πελατών που χρησιμοποιούνται ως εγγύηση για περαιτέρω  διαδικτυακές συναλλαγές στη Saxo Bank υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας τα 31,3 δισ. DKK την 31η Δεκεμβρίου 2010. Εξαιρώντας την Saxo-Etrade Bank, η οποία εξαγοράσθηκε κατά τη διάρκεια του έτους, καταγράφηκε αύξηση 5,6 δισ. DKK, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 36%. Επιπλέον, μέσω της οργανικής ανάπτυξης στις εταιρείες Sirius, Capital Four και Global Evolution, η Saxo Asset Management αύξησε τα υπό διαχείριση κεφάλαια από περίπου 19 δισ. DKK σε περισσότερο από 31,2 εκατ. DKK, την 31η Δεκεμβρίου 2010.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανάπτυξής της και ανταποκρινόμενη στις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, η Saxo Bank επεκτείνει την παρουσία της στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, μέσω της λειτουργίας νέου γραφείου στο Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για το τέταρτο γραφείο της Saxo Bank στην περιοχή, μέσω του οποίου οι ιδιώτες επενδυτές θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 13.000 Μετοχές από 22 χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο, σε 160 Συναλλαγματικές Ισοτιμίες και σε περισσότερα από 40 Δικαιώματα Προαίρεσης Νομισμάτων (FX options).
Οι ιδρυτές και διευθύνοντες σύμβουλοι της Saxo Bank, Kim Fournais και Lars Seier Christensen, είπαν σε κοινή δήλωσή τους:
«Από το φθινόπωρο του 2008, η Saxo Bank εφαρμόζει ένα σχέδιο μετασχηματισμού, στοχεύοντας στη διατήρηση της ανάπτυξής της και συγχρόνως στη διασφάλιση της κερδοφορίας και της αποδοτικότητά της. Οι εξελίξεις στο εξωτερικό περιβάλλον μετά  την οικονομική κρίση και η απόδοση που σημείωσε η Saxo Bank  το 2010 αποδεικνύουν ότι οι πρωτοβουλίες μας οδηγούν την Τράπεζα στον σωστό δρόμο. Θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα αυτού του έτους είναι πολύ ικανοποιητικά. Η Saxo Bank θα συνεχίσει να εστιάζει στη διατήρηση του τεχνολογικού της πλεονεκτήματος στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και θα ανοίξει περισσότερα τοπικά γραφεία πωλήσεων μέσω εξαγορών ή δημιουργίας αυτών από το μηδέν με στόχο τη βελτίωση των πωλήσεων και της εξυπηρέτησης πελατών.»
Την 31η Δεκεμβρίου 2010, ο δείκτης φερεγγυότητας του Ομίλου ήταν 15,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης