Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros: Οι Ευρωπαίοι εξάντλησαν το χρόνο που είχαν - Αναπόφευκτες οι αναδιαρθρώσεις χρέους

Soros: Οι Ευρωπαίοι εξάντλησαν το χρόνο που είχαν - Αναπόφευκτες οι αναδιαρθρώσεις χρέους
Την πεποίθησή του ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές δεν θα δώσουν στις κυβερνήσεις τις ευρωζώνης το περιθώριο να καθυστερήσουν περαιτέρω την αναδιάρθρωση χρέους των πιο αδύναμων κρατών μελών και ιδίως της Ιρλανδίας, εξέφρασε ο διάσημος επενδυτής George Soros.
«Πολύ αμφιβάλλω εάν οι αρχές έχουν την πολυτέλεια που είχαν πριν από τρία χρόνια να εξετάζουν το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης. Πιστεύω ότι οι αγορές θα ασκήσουν πιέσεις», προειδοποιεί ο Soros. Η ΕΕ φαίνεται πως δεν σκοπεύει να λάβει επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της νομισματικής ένωσης στη σύνοδο κορυφής στα τέλη Μαρτίου. «Αυτό που πετυχαίνουν με το να αποκλείουν την πιθανότητα αναδιάρθρωσης -από φόβο για μια νέα Lehman Brothers- και να επιμένουν ότι το παρόν χρέος είναι ιερό και απαραβίαστο είναι να δημιουργούν μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διεθνής επενδυτής.
Όπως παρατήρησε ο Soros, ενώ οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατεύσουν την ευρωζώνη, προσπαθούν να αποφύγουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού και ιρλανδικού χρέους φοβούμενοι για τις ζημιές που θα υποστούν οι ευάλωτες τράπεζες των δικών τους χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης