Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΚΤ προειδοποιεί… η κρίση δεν τελείωσε ακόμα – Η Ευρωζώνη χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη διαμηνύει ο Vitor Constancio

tags :
Η ΕΚΤ προειδοποιεί… η κρίση δεν τελείωσε ακόμα – Η Ευρωζώνη χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη διαμηνύει ο Vitor Constancio
Παρόμοιες δηλώσεις και από τον Yves Mersch
Mετά τον Yves Mersch και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Vitor Constancio εμφανίζεται επιφυλακτικός ως προς την διακήρυξη της ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Ειδικότερα, Vitor Constancio προειδοποίησε πως «η ΕΚΤ εκτιμά ότι η κρίση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα».
Όπως υπογράμμισε, η ευρωπαϊκή οικονομία χρήζει περαιτέρω ανάπτυξης, προκειμένου να διασφαλιστεί ο τερματισμός της κρίσης.
Στο ίδιο μήκος σχήματος, κινήθηκε χθες και ο Yves Mersch, ο οποίος διαμήνυσε ρητά πως «η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει»
«Η βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες δεν σημαίνει πως η κρίση φτάνει στο τέλος της», τόνισε ο τραπεζίτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μόναχο της Γερμανίας.
«Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια», έσπευσε να προσθέσει ο Mersch, σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει πως η ανάπτυξη της Ευρωζώνης παραμένει ακόμη εξαιρετικά εύθραυστη.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο τραπεζίτης δεσμεύθηκε πως η ΕΚΤ θα διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα, για μακρά χρονική περίοδο, τα επιτόκια, μιλώντας στο ίδιο μήκος κύματος με τον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Εστιάζοντας περαιτέρω στα προβλήματα των ευρωπαϊκών χωρών, ο Mersch στάθηκε στα υψηλά ποσοστά που καταγράφει η ανεργία των νέων και για τον λόγο αυτό ζήτησε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό.
Κληθείς να σχολιάσει τα σχέδια των Ευρωπαίων στην κατεύθυνση της σύστασης μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης, διεμήνυσε πως «στόχος της κίνησης αυτής είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς κεφαλαίων, προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης