Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμος να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν ο Επίτροπος Barnier – «Μάχη» με τον Juncker για το χρίσμα του ΕΛΚ

Έτοιμος να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν ο Επίτροπος Barnier – «Μάχη» με τον Juncker για το χρίσμα του ΕΛΚ
Πάντως η Καγκελάριος Merkel φαίνεται πως δεν προτιμά κανέναν από τους δύο ενδιαφερόμενους…
Έτοιμος να διεκδικήσει το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, δηλώνει ο Επίτροπος Michel Barnier.
«Εάν με επιλέξει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είμαι έτοιμος να δεσμευτώ», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στη γαλλική εφημερίδα Figaro, σε συνέντευξη η οποία δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη.
Όπως σχολιάζει το Reuters, εδώ και μήνες ο Barnier αντιμετωπίζεται ως πιθανός υποψήφιος, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν.
Εφόσον επιλεχθεί, οι προτεραιότητες τους θα επικεντρωθούν στη βιομηχανική στρατηγική, την ενιαία αγορά, τις υποδομές, την ασφάλεια και τη μετανάστευση.
Το ΕΛΚ θα επιλέξει τον υποψήφιό του στο συνέδριό του που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο στις 6-7 Μαρτίου, ενώ ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncker.
Πάντως, πηγές που επικαλείται το Reuters, υποστηρίζουν ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, θα προτιμούσε να δει στη θέση του προέδρου τον Ιρλανδό Enda Kenny , τον Πολωνό Donald Tusk, ή τον Φινλανδό Jurki Katainen.
Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ήδη ανακοινώσει τον υποψήφιό του, Martin Shulz, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης