Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βομβιστική επίθεση στην Αίγυπτο, χωρίς θύματα και ενώ διεξάγεται δηψοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα της χώρας

Βομβιστική επίθεση στην Αίγυπτο, χωρίς θύματα και ενώ διεξάγεται δηψοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα της χώρας
Σημειώθηκε σε δικαστήριο του Καΐρου, λίγο πριν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα
Βομβιστική επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε δικαστήριο του Καΐρου, στην Αίγυπτο, χωρίς να υπάρξουν θύματα, δύο μόλις ώρες πριν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα της χώρας.
Από την έκρηξη, στη συνοικία Ιμπάμπα του νοτιοδυτικού Καΐρου, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα τζάμια του δικαστηρίου και στην πρόσοψή του, καθώς σε παρακείμενα κτήρια.
Μετά την έκρηξη πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο υψώνοντας φωτογραφίες του στρατηγού Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, αντιπροέδρου, υπουργού Άμυνας και αρχηγού του στρατού.
Σημειώνεται ότι μετά την αποπομπή, πέρυσι τον Ιούλιο, του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ο στρατός ανέθεσε στις προσωρινές αρχές να εφαρμόσουν ένα σχέδιο πολιτικής μετάβασης, πρώτο στάδιο της οποίας είναι η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την αλλαγή του Συντάγματος, στο οποίο καλούνται να συμμετέχουν σήμερα και αύριο 53 εκατ. Αιγύπτιοι.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, από την οποία προέρχεται και ο Μόρσι, έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας, η οποία θεωρείται και «ψήφος εμπιστοσύνης» ή μη για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Άμυνας και αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης