Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μήνυμα Βarroso ενόψει ευρωεκλογών - Αν δεν υπάρξουν πολιτικά ατοπήματα, η Ευρώπη θα γυρίσει σελίδα το 2014

Νέο μήνυμα Βarroso ενόψει ευρωεκλογών - Αν δεν υπάρξουν πολιτικά ατοπήματα, η Ευρώπη θα γυρίσει σελίδα το 2014
Καταλήξαμε σε συμφωνίες για τις τράπεζες που θα αποτρέψουν νέες, μελλοντικές κρίσεις, δήλωσε ο Rompuy
Νέο μήνυμα, πολιτικού χαρακτήρα, προς πάσα κατεύθυνση στέλνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.M. Barroso, ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών του Mαϊου.
"Αν δεν υπάρξουν πολιτικά ατοπήματα, η Ευρώπη το 2014 θα γυρίσει σελίδα", διεμήνυσε ο Barroso, από τη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας όπου βρέθηκε, για την επίσημη τελετή εισόδου της χώρας στο ευρώ.
"Μπορούμε να βγούμε δυνατότεροι από την κρίση", έσπευσε να επισημάνει ο Barroso, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ΕΕ, H. V. Rompuy, ενώ πρόσθεσε πως "η είσοδος της Λετονίας στο ευρώ αποδεικνύει πως η Ευρώπη έχει ανοιχτές τις πόρτες της".
Τέλος ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ελπίδα η συμφωνία των Ευρωπαίων για την τραπεζική ένωση να έχει ολοκληρωθεί πριν τις ευρωεκλογές.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Rompuy χαρακτήρισε κρίσιμη και σημαντική την τρέχουσα συγκυρία "όχι μόνο για τη Λετονία αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της".
Αναφερόμενος στις προσπάθειες των Ευρωπαίων για την έξοδο από την κρίση, ο πρόεδρος της ΕΕ διεμήνυσε πως "Καταλήξαμε σε συμφωνίες για τις τράπεζες που θα αποτρέψουν νέες, μελλοντικές κρίσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης