Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατευνάζει τους φόβους για αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη ο Dijsselbloem (Eurogroup) - Ένδειξη ανάκαμψης ο χαμηλός πληθωρισμός

tags :
Κατευνάζει τους φόβους για αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη ο Dijsselbloem (Eurogroup) - Ένδειξη ανάκαμψης ο χαμηλός πληθωρισμός
Συνέντευξη στο CNBC
Τους φόβους για τις αποπληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη επιχειρεί να κατευνάσει ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Στην πραγματικότητα ο χαμηλός πληθωρισμός στην ευρωζώνη αποτελεί μια ένδειξη ότι η οικονομία της περιοχής ανακάμπτει από την κρίση.
Όπως εξηγεί ο Dijsselbloem, ο χαμηλός πληθωρισμός, αποτελεί μέρος της περιόδου στην οποία βρισκόμαστε.
Και σημειώνει:
«Αν ενισχύσεις την ανταγωνιστικότητά σου και καταφέρεις να μειώσεις το κόστος της εργασίας, όπως ορισμένες χώρες της ευρωζώνης κάνουν αυτό ακριβώς αυτή τη στιγμή, αυτό αναπόφευκτα οδηγεί σε χαμηλότερο πληθωρισμό».
Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, χαρακτηρίζει αναπόφευκτο κομμάτι της ανάκαμψης τον χαμηλό πληθωρισμό, ενώ τόνισε ότι δεν ανησυχεί για περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, υποχώρησε στο 0,8% , έναντι 0,9% το Νοέμβριο.
Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, ο οποίος υποστήριξε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός του Δεκεμβρίου οφείλεται εν μέρει σε μια τεχνική αλλαγή στη συλλογή των στοιχείων στη Γερμανία, ο επικεφαλής του Eurogroup διασκεδάζει με τη σειρά του τις ανησυχίες.

Αισιοδοξία για υπέρβαση της κρίσης
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την υπέρβαση της κρίσης, τονίζοντας ωστόσο, ότι απομένουν πολλά να γίνουν ακόμη.
Ο Dijsselbloem εντοπίζει πιθανότητες για ανάπτυξη, ωστόσο σημειώνει ότι απαιτείται περαιτέρω εσωτερική ζήτηση και ενίσχυση της πίστωσης.
Αναφερόμενος στην πολυαναμενόμενη τραπεζική ένωση, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης τονίζει ότι θα βοηθήσει στην τόνωση των πιστωτικών ροών στις προβληματικές οικονομίες της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης