Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή Ν. Αναστασιάδη στον γ.γ. του ΟΗΕ για τερματισμό του αδιεξόδου στο Κυπριακό

Επιστολή Ν. Αναστασιάδη στον γ.γ. του ΟΗΕ για τερματισμό του αδιεξόδου στο Κυπριακό
Η ξεκάθαρη αναφορά της ιδιότητας του μέλους της Κύπρου στην Ε.Ε. μεταξύ των βασικών στοιχείων που πρέπει να περιλαμβάνονται στο κοινό ανακοινωθέν
Επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon, στο πλαίσιο εξεύρεσης τρόπων για τον τερματισμό του αδιεξόδου στο Κυπριακό, απέστειλε ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.
Ο κύπριος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρει τους λόγους για τους οποίους απέτυχε η προσπάθεια συνομολόγησης κοινού ανακοινωθέντος με την τουρκοκυπριακή πλευρά για επανέναρξη των συνομιλιών, προτείνει την ταχεία έγκριση ενός σημαντικού, αλλά μικρού σε έκταση κοινού ανακοινωθέντος.
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, αυτό θα πρέπει να περιέχει τρία βασικά στοιχεία, ήτοι:
• Να γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που ξεκαθαρίζει πλήρως τη βάση διευθέτησης για το Κυπριακό και επεκτείνεται με απόλυτη σαφήνεια ότι το κράτος της Κύπρου θα έχει μια διεθνή προσωπικότητα, μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια.
• Να γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στην ιδιότητα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κύπρο, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων.
• Να υπογραμμίζει ξεκάθαρα τη μεθοδολογία στη διαδικασία των συνομιλιών.
Ο κύπριος πρόεδρος αναφέρει ακόμη ότι πρέπει να αγωνιστούμε για μια προσέγγιση που δεν θα κατακερματίζει τεχνητά ή θα απομονώνει τις διαφορετικές συνιστώσες του Κυπριακού, οι οποίες πρέπει να συζητηθούν αλληλένδετα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης