Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ίση μεταχείριση των τραπεζών από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης ζητά το Ευρωκοινοβούλιο - Διάσταση απόψεων με τους ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε.

Ίση μεταχείριση των τραπεζών από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης ζητά το Ευρωκοινοβούλιο - Διάσταση απόψεων με τους ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε.
Μεγαλύτερη αξιοπιστία ζητούν οι ευρωβουλευτές
Κρίσιμη χαρακτηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ίση μεταχείριση όλων των ευρωπαϊκών τραπεζών, από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης.
Οι ευρωβουλευτές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τραπεζική ένωση, εκφράζουν την αντίθεσή τους στις διακυβερνητικές συμφωνίες για τις τράπεζες.
Επίσης απευθύνουν έκκληση για ένα αξιόπιστο σύστημα εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών.
Ο μηχανισμός εκκαθάρισης των τραπεζών πρέπει να οριστικοποιηθεί τους επόμενους μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, δήλωσε η Arlene McCarthy, μέλος της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τις οικονομικές και νομισματικές σχέσεις.
Όπως τόνισε, οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές, καθώς εκκρεμούν θεμελιώδη ζητήματα, όσον αφορά το ποιος αποφασίζει για την εκκαθάριση μιας τράπεζας αλλά και ποιος πληρώνει.
Την ίδια ώρα, η Elisa Ferreira, η οποία ηγείται της επιτροπής διαπραγμάτευσης του Ευρωκοινοβουλίου για τη σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία, δεδομένης της διάστασης απόψεων ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε.
Να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι ευελπιστούν σε συμφωνία για τον μηχανισμό εκκαθάρισης, πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης