Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεβαίνει το πετρέλαιο… πέφτει η Wall – Στο «κόκκινο» η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

tags :
Ανεβαίνει το πετρέλαιο… πέφτει η Wall – Στο «κόκκινο» η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας
Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, παρά τα ενθαρρυντικά μάκρο, καθώς το πετρέλαιο τερμάτισε πάνω από τα 104 δολ το βαρέλι, με εβδομαδιαία κέρδη γύρω στο 7%, τη στιγμή που οι αναταραχές στον αραβικό κόσμο συνεχίζουν με τους ίδιους ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones, ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, τερμάτισε στις  12.169 μονάδες (-0,72%), ο Nasdaq, ο τεχνολογικός δείκτης της Νέας Υόρκης, στις 2.785 (-0,50%), ενώ ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών, στις 1.321 (-0,74%).
Από τις κυριότερες αμερικανικές τράπεζες, υψηλότερα τερμάτισε η Goldman Sachs (-2,08%), ενώ χαμηλότερα η Morgan Stanley (-3,10%). Αξίζει να σημειωθεί η υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής των Goldman Sachs και Citigroup σε neutral από buy από τη Βank of America. Τέλος, η Bank of America μείωσε στα 29 δολ, από 31 δολ, την τιμή στόχο για τη μετοχή της Morgan Stanley.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε στα 1,85 δολάρια (+0,54%), με υψηλό ημέρας στα 1,86 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 1,81 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2009 υποχώρησε η ανεργία τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, αφού διαμορφώθηκε στο 8,9%, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν στο 9,1% την ανεργία.
Πιο συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 192 χιλ. οι νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στη βιομηχανία, στις επιχειρήσεις, στην εκπαίδευση και στον κλάδο υγείας. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 218 χιλ. Από την άλλη μεριά στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας κατά 30 χιλ.
Τέλος, οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις (αύξηση 2%), κάνοντας άλμα 3,1% στα 445,58 δις δολάρια.. Πρόκειται για το μεγαλύτερο άλμα σε διάστημα άνω των τεσσάρων ετών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης