Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Έκανε την έκπληξη ο Trichet!

tags :
FXCM Hellas: Έκανε την έκπληξη ο Trichet!
Με την αγορά, μετά από ένα διάστημα αναμονής δύο βδομάδων,  να είναι άκρως ικανοποιημένη από τις δηλώσεις του Trichet, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της περί ενδεχόμενης αύξησης των επιτοκίων ακόμα και από τον επόμενο μήνα, που έστειλαν το κοινό νόμισμα στο 1,3950 έναντι του δολαρίου, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση από εδώ και στο εξής.
Λαμβανομένου υπόψη ότι υπάρχει μια πετρελαϊκή κρίση, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Trichet, που έχει αρχίσει να επηρεάζει την Ευρώπη, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης είναι τραγική με τη Πορτογαλία να δίνει μάχη να κρατηθεί εκτός ΔΝΤ και με τη κρίση τροφίμων να απειλεί με γενικότερη σύρραξη στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, είναι γεγονός ότι η αγορά βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Και αν με όλα αυτά το δολάριο εμφανίζεται τόσο αδύναμο, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν και αυτό βρίσκεται σε κρίση.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ εξέπληξε την αγορά κρατώντας πολύ πιο επιθετικό τόνο στις ανησυχίες του για τον πληθωρισμό και λέγοντας ότι μια αύξηση των επιτοκίων είναι πιθανό να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Απρίλιο.
Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο κινείται σταθερά ανοδικά στα 102,70 δολάρια. Και όλα δείχνουν ότι μπορεί ακόμα υψηλότερα. Η ανάκαμψη στην Αμερική απαιτεί περισσότερο πετρέλαιο και αυτό φάνηκε από τη μείωση των αποθεμάτων. Μια ακόμα έντονη πτώση σημείωσε ο χρυσός μετά τη κατάκτηση νέου ιστορικού υψηλού, με τις ρευστοποιήσεις να αποδίδονται στην ενδεχόμενη λήξη των εχθροπραξιών στη Λιβύη.
Ανοδικά κινήθηκαν και τα χρηματιστήρια με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν υπέρ της αναπτυξιακής πορείας της παγκόσμιας οικονομίας και να προσπαθούν να αποτιμήσουν τις συνέπειες της ανόδου του πετρελαίου.
Το σημαντικότερο γεγονός ωστόσο παραμένει η ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας και της ανεργίας στην Αμερική, που αναμένεται να καθορίσουν συν τοις άλλοις την πορεία του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης