Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Ποντάροντας στην ΕΚΤ…

tags :
FXCM Hellas: Ποντάροντας στην ΕΚΤ…
Κοντά στα υψηλά του Νοεμβρίου διαπραγματεύεται το κοινό νόμισμα καθώς σήμερα ανακοινώνονται τα επιτόκια από την ΕΚΤ, με τα φώτα να είναι στραμμένα στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει. Οι επενδυτές δεν αναμένουν αύξηση επιτοκίων, αλλά περιμένουν από τον κ. Τρισέ να αλλάξει τη ρητορική του όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, κάτι που θα σημάνει ότι η ΕΚΤ σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις της θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.
Στο άκουσμα και μόνο διαφορετικής ρητορικής από την ΕΚΤ, εκτιμούμε ότι το ευρώ θα κινηθεί έντονα ανοδικά. Το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο καθώς την ίδια ώρα στην Αμερική θα ανακοινώνονται οι αιτήσεις ανεργίας και η μεταβλητότητα αναμένεται αυξημένη. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι μεγαλύτερη βαρύτητα αυτή τη περίοδο έχει το ευρώ και όχι το δολάριο. Επομένως μετά τη σημερινή ανακοίνωση θα πρέπει να αναζητήσουμε το επόμενο σενάριο που θα μπορούσε να επηρεάσει το ευρώ και να ενισχύσει το δολάριο. Θα είναι άραγε η Σύνοδος Κορυφής ή η δεινή χρηματοπιστωτική κατάσταση της Πορτογαλίας; Θεωρούμε ότι θα είναι κάποιος συνδυασμός και των δυο αυτών γεγονότων.
Διαγραμματικά (www.fxgreece.gr), Όπως είχαμε επισημάνει εκτενώς μέσα από τις αναλύσεις μας και τα live webinars, μέχρι τη σημερινή ημέρα αναμέναμε το ευρώ να παραμένει δυνατό καθώς όλοι ποντάρουν στον Trichet. Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει η αγορά σήμερα μετά την ανακοίνωση. Αν όντως ο Trichet αλλάξει τη συνηθισμένη φρασεολογία και επιβεβαιώσει τις προσδοκίες της αγοράς, θα περιμέναμε ένα δυναμικό ξεπέταγμα μέχρι την περιοχή του 1,4000 ή ακόμα και του 1,4050 σαν την πρώτη αντίδραση της αγοράς. Από εκεί όμως θα περιμέναμε ένα δυναμικό πισωγύρισμα προς την περιοχή του 1,3850 ίσως και χαμηλότερα καθώς όσοι έχουν ήδη πάρει θέσεις για αυτό το γεγονός θα προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι αύριο έχουμε τις ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας στην Αμερική, όπως επίσης με τις προσδοκίες για τα επιτόκια ήδη «παιγμένες» οι μεγάλοι παίκτες θα αρχίσουν να ποντάρουν για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και τα προβλήματα της Ευρώπης.
Φυσικά υπάρχει και το σενάριο να απογοητεύσει ο Trichet τις αγορές, γεγονός που θα οδηγήσει το ευρώ σε μια έντονα καθοδική κίνηση τουλάχιστον αρχικά.
Η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται στα 1,3870 έχοντας μικρή διακύμανση κάτι που αναμένεται ότι θα αλλάξει μετά το μεσημέρι και όσο πλησιάζει η ώρα των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης