Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έσπασε το φράγμα του 3% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου - Σε υψηλά 2,5 ετών ενόψει της μείωσης του QE από τη Fed

Έσπασε το φράγμα του 3% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου - Σε υψηλά 2,5 ετών ενόψει της μείωσης του QE από τη Fed
Ελκυστικά παραμένουν τα αμερικανικά ομόλογα, εκτιμά η Barclays
Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 2,5 ετών έχουν εκτοξευθεί οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων, ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο του 3%.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2011, καθώς τα ισχυρότερα μεγέθη που ανακοινώνονται για την αμερικανική οικονομία, αλλά και η επικείμενη - από τον Ιανουάριο - μείωση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από τη Fed, βαραίνουν την πορεία των αμερικανικών ομολόγων.
Η τελευταία φορά που τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα διατηρήθηκαν για σημαντικό χρονικό διάστημα πάνω από το 3% ήταν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, τόσο η συνέχιση της ισχυροποίησης της αμερικανικής οικονομίας, όσο και η επερχόμενη μείωση του QE από τη Fed θα ωθήσουν ψηλά τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων το 2014.
Ο κίνδυνος όμως είναι ο εξής: Όσο θα αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων, τόσο θα επιβραδύνεται η αμερικανική οικονομία.
Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σήμερα ανήλθε στο 3,007%. Στο μεταξύ δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προβλέπουν άνοδό του στο 3,50% ή και περισσότερο κατά τους προσεχείς μήνες.
"Σε αυτά τα επίπεδα, τα αμερικανικά ομόλογα παραμένουν ελκυστικά. Αν οι αποδόσεις σταθεροποιηθούν στο 3%, τότε το επενδυτικό ενδιαφέρον - κυρίως από την Ασία - θα αυξηθεί", δηλώνει ο Ajay Rajadhyaksha, αναλυτής της Barclays.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης