Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία των ΗΠΑ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο

Ανησυχία των ΗΠΑ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο
Καταγγέλλει την απόφαση για χαρακτηρισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων ως τρομοκρατών

Την ανησυχία τους για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο εκφράζουν οι ΗΠΑ ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Ναμπίλ Φάχμι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατήγγειλε την απόφαση του Καΐρου να χαρακτηρίσει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους ως τρομοκρατική οργάνωση.
«Ο υπουργός Εξωτερικών γνωστοποίησε την ανησυχία του όσον αφορά στο χαρακτηρισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων ως τρομοκρατών που αποφασίστηκε στις 25 Δεκεμβρίου από την προσωρινή αιγυπτιακή κυβέρνηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι.
Η Αίγυπτος χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του καθαιρεθέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι αφού τους απέδωσε την ευθύνη για τη φονική επίθεση της Τρίτης εναντίον του γενικού επιτελείου της αστυνομίας στη Μανσούρα (βόρεια Αίγυπτος).
Ωστόσο η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει καταδικάσει αυστηρά την επίθεση, ενώ την ευθύνη ανέλαβε ένα τζιχαντιστικό κίνημα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης