Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock και Santander βολιδοσκοπούν "κομμάτια" της παλιάς αυτοκρατορίας της Citigroup

BlackRock και Santander βολιδοσκοπούν
Τη μονάδα λιανικών δανείων της Citigroup στις ΗΠΑ βολιδοσκοπεί ομάδα επενδυτών, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στα ξένα μέσα ενημέρωσης. BlackRock, Banco Santander και πάνω από 10 private-equity εταιρείες έχουν συστήσει μία άτυπη ομάδα με σκοπό να υποβάλλουν επίσημη πρόταση στην αμερικανική τράπεζα.
Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, η BlackRock,  με τα γνωστά private- equity KKR & Co. και Warburg Pincus ετοιμάζουν την πρόταση τους, ενώ λίαν προσφάτως στην ομάδα προσαρτήθηκε και η ισπανική Santander. Στους υποψήφιους αγοραστές περιλαμβάνονται και οι εταιρείες private-equity Apollo Management LP και J.C. Flowers & Co.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στον στρατηγικό σχεδιασμό της Citigroup, σύμφωνα με τον CEO, Vikram Pandit, είναι η απλοποίηση του ομίλου με την πώληση πάνω από δέκα μονάδων. Αυτός ο σχεδιασμός εντάσσεται στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει η τράπεζα μετά τη διάσωση της από το αμερικανικό δημόσιο, όταν και έλαβε το ποσό των 45 δις. δολ. Η μονάδα που αποσκοπούν να αγοράσουν διαχειρίζεται κεφάλαια περίπου 13 δις. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης