Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊλάνδη - Ένας αστυνομικός νεκρός από συγκρούσεις με διαδηλωτές

Ταϊλάνδη - Ένας αστυνομικός νεκρός από συγκρούσεις με διαδηλωτές
Προτάθηκε η αναβολή των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Φεβρουαρίου, υπό την πίεση των γεγονότων
Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του σήμερα στην Μπανγκόνγκ, την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, όταν πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών που αντιτίθενται στην κυβέρνηση και δυνάμεων ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, ο άτυχος αστυνομικός χτυπήθηκε με σφαίρα στο στήθος και πρόσθεσε ότι έχουν τραυματιστεί και άλλα άτομα από άγνωστης προέλεσης πυρά.
Σημειώνεται ότι νωρίς σήμερα διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από στάδιο της Μπανγκόκ, όπου εργαζόταν η εκλογική επιτροπή της Ταϊλάνδης για τη διαδικασία εγγραφής υποψηφίων για τις εκλογές του Φεβρουαρίου.
Οι διαδηλωτές που προσπάθησαν να εμποδίσουν την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές, έριξαν τούβλα και τραπέζια και προσπάθησαν να εισβάλλουν στο στάδιο, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει.
Πολλά μέλη της εκλογικής επιτροπής απομακρύνθηκαν από το σημείο με ελικόπτερο, ενώ αργότερα πρότειναν την αναβολή των εκλογών, που είχαν προγραμματιστεί για τις 2 Φεβρουαρίου. «Δεν μπορούμε να διοργανώσουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές σε αυτές τις συνθήκες», δήλωσε μέλος της εκλογικής επιτροπής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης