Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ισλαμιστική οργάνωση «Υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ» υπεύθυνη για τη βομβιστική επίθεση στη Μανσούρα

Η ισλαμιστική οργάνωση «Υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ» υπεύθυνη για τη βομβιστική επίθεση στη Μανσούρα
Είχε αναλάβει την ευθύνη και για μια αποτυχημένη απόπειρα κατά του υπ. Εσωτερικών της Αιγύπτου τον Σεπτέμβριο
Η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση «Υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, χθες, σε αρχηγείο της Αστυνομίας στην πόλη Μανσούρα της Αιγύπτου, με τραγικό απολογισμό 16 νεκρούς και 140 τραυματίες.
Η προσωρινή κυβέρνηση της χώρας δεσμεύθηκε χθες ότι θα αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη επίθεση δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη για τον οδικό χάρτη για την πολιτική μετάβαση, επόμενο στάδιο του οποίου είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εντός του Ιανουαρίου, για νέο Σύνταγμα.
Στην ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη η ισλαμιστική οργάνωση αναφέρεται ότι «οι αδελφοί σας στην Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις (σ.σ. Υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ), με τη χάρη του θεού μπόρεσαν να πλήξουν το αρχηγείο της αστυνομίας στην Ντακαλέγια». Την επίθεση, επισημαίνεται, έκανε ένας βομβιστής-καμικάζι, ο οποίος κατονομάζεται ως «Αμπού Μαριάμ». Παράλληλα, καλούνται οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους για να προστατεύσουν «τη θρησκεία τους και τις ζωές τους», ενώ χαρακτηρίζεται η χθεσινή επίθεση ως αντίδραση στον «πόλεμο του καθεστώτος αποστατών εναντίον της ισλαμικής σαρία [σ.σ. του ισλαμικού νόμου]», που «χύνει μουσουλμανικό αίμα και σπιλώνει την τιμή των γυναικών αδελφών μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης