Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian (Pimco): Δεν υπάρχει περίπτωση η ΕΚΤ να αυξήσει αύριο τα επιτόκια

tags :
El-Erian (Pimco): Δεν υπάρχει περίπτωση η ΕΚΤ να αυξήσει αύριο τα επιτόκια
Την πεποίθηση ότι η ΕΚΤ θα αργήσει να αυξήσει τα επιτόκια ή τουλάχιστον δεν θα τα αυξήσει στο άμεσο μέλλον εξέφρασε ο επικεφαλής της Pimco, Mohamed El-Erian.
Ο El-Erian προέβη σε αυτή τη δήλωση μια μέρα πριν την καθιερωμένη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η άνοδος του πετρελαίου θα επηρεάσει τη διαχείριση της Fed στο θέμα του πληθωρισμού.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, ο Bill Gross, ο έτερος ισχυρός άνδρας της Pimco, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι όσο πλησιάζει η λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE2) της Fed, τόσο οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα μειώνονται, προκαλώντας «αναταράξεις» στην πορεία της ζήτησης για αμερικανικό χρέος.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα ύψους αγοράς κρατικών ομολόγων ύψους 600 δις. δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Το πρόγραμμα λήγει τον Ιούνιο του 2011.
Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο ο Gross μείωσε την έκθεσή του σε αμερικανικό χρέος, στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 2 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης