Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και ο Regling στην κούρσα διαδοχής του Trichet

Και ο Regling στην κούρσα διαδοχής του Trichet
Έδαφος κερδίζουν οι πιθανότητες να αναλάβει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Klaus Regling, μετά την αποχώρηση από την κούρσα της διεκδίκησης του προέδρου της Bundesbank Axel Weber.
Ενώ ο Regling εμφανιζόταν μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ως αουτσάιντερ, πλέον ο ίδιος, μαζί με τον Ιταλό Mario Draghi και τον Φιλανδό Erkki Liikanen, είναι αυτοί που ίσως να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το «δαχτυλίδι» της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με την ιρλανδική εταιρεία στοιχημάτων Paddy Power Plc, έχει αρχίσει να μεταφέρεται μεγάλο μέρος των στοιχημάτων στο όνομα του Regling, παρόλο που έχει ταχθεί πολλάκις κατά των γερμανικών προτάσεων, αναφορικά με το ρόλο του EFSF και του ευρωομολόγου.
Υπενθυμίζεται εδώ όμως, τα 2/3 από 45 αναλυτές που ρωτήθηκαν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, έδειξαν την προτίμηση τους για τον Draghi, εξαιτίας της εμπειρίας του για θέματα χρηματοπιστωτικής πολιτικής από διάφορα πόστα - μεταξύ των οποίων και αυτό της Παγκόσμιας Τράπεζας - και της φήμης του ως μετριοπαθούς και αξιόπιστου χειριστή της νομισματικής πολιτικής.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν πως για να διατηρηθεί η ισορροπία της γεωγραφικής ισχύος στο 6μελές εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ όπου ο αντιπρόεδρος Vitor Constancio είναι από τη Πορτογαλία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα προτιμήσουν για πρόεδρο κάποιον από την Βόρεια Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης