Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch - Υπάρχει μεταρρυθμιστική βούληση στην Ευρωζώνη - Απόδειξη η συμφωνία για τον μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών

Fitch - Υπάρχει μεταρρυθμιστική βούληση στην Ευρωζώνη - Απόδειξη η συμφωνία για τον μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών

Να σπάσει εδώ και τώρα η σύνδεση κρατών - τραπεζών, ζητά από την Ευρωζώνη ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης
Ναι μεν αλλά... είναι η ετυμηγορία του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Fitch, για τη συμφωνία των Ευρωπαίων, στην κατεύθυνση δημιιουργίας του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών.
"Η συμφωνία των Ευρωπαίων για τη δημιουργία του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης (Single Resolution Mechanism - SRM) αποδεικνύει ότι υπάρχει ισχυρή βούληση στην Ευρωζώνη για μεταρρυθμίσεις, με στόχο την εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης", αναγνωρίζει η Fitch.
Ωστόσο, σπεύδει να προειδοποιήσει ο οίκος, ο τερματισμός της υψηλής εξάρτησης κρατών και τραπεζών είναι κάτι που δεν μπορεί να επιλυθεί άμεσα. Αντίθετα παραμένει ένας δύσκολος και μακροπρόθεσμος στόχος, διευκρινίζει η Fitch.
Όπως τονίζει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η συμφωνία για τον μηχανισμό εκκαθάρισης αποτελεί ένα βήμα μπροστά για την επίτευξη του μεγαλεπίβολου στόχου για τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης. Η συμφωνία για τον μηχανισμό εκκαθάρισης μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην κατεύθυνση μιας σταθερής Ευρωζώνης.
"Το ακριβές μέγεθος του μηχανισμού εκκαθάρισης, ο χρόνος που θα έχει πλήρως χρηματοδοτηθεί και μια σειρά από άλλες παρόμοιες ασάφειες περιορίζουν την ικανότητα των Ευρωπαίων να μειώσουν τη σύνδεση κρατών και τραπεζών", συμπληρώνει η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης