Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος οι οffshore στη Βουλγαρία - Απαγόρευσε τη δραστηριότητά τους το κοινοβούλιο

tags :
Τέλος οι οffshore στη Βουλγαρία - Απαγόρευσε τη δραστηριότητά τους το κοινοβούλιο
Στο στόχαστρο οι δραστηριότητες των υπεράκτιων εταιρειών
Την απαγόρευση ανάπτυξης δραστηριοτήτων των υπεράκτιων εταιρειών που αφορούν σε 28 κλάδους, ψήφισε το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας.
Επιπλέον ,οι offshore εταιρείες παύουν να έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε διαδικασίες αποκρατικοποίησης ή να αποκτούν δημόσιες ή δημοτικές επιχειρήσεις.
Ο νέος νόμος τίθεται σε εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου της νέα χρονιάς αλλά δεν θα επηρεάσει τις παράκτιες σε δύο περιπτώσεις.
Πρώτον , όταν η offshore αποτελεί τμήμα βουλγαρικού ομίλου του οποίου η ιδιοκτησία είναι διαφανής.
Δεύτερον, όταν η διεύθυνση της αποδεικνύει πως οι μετοχές είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας σε επίσημο χρηματιστήριο της Βουλγαρίας ή άλλης Ευρωπαϊκής χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση υποβολής «πλαστών» παραστατικών, το πρόστιμο ανέρχεται στα 50.000 λέβα (25.000 ευρώ) ενώ αν επαναληφθεί το πρόστιμο αγγίζει τις 500.000 λέβα.
Την ικανοποίηση του, εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προϋπολογισμού και Οικονομικών Yordan Tsonev, από τον νέο νόμο που όπως ανέφερε έχει στόχο την μεγαλύτερη διαφάνεια, νομιμότητα και τάξη στην οικονομική ζωή της χώρας. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις και βελτιώσεις που θα προκύψουν από την πρακτική εφαρμογή αυτής της απόφασης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης