Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετοχές της Facebook πουλά ο ιδρυτής της Μichael Ζuckerberg

tags :
Μετοχές της Facebook πουλά ο ιδρυτής της Μichael Ζuckerberg
Θα πωλήσει περισσότερα από 41 εκατ. μετοχές για να καλύψει μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις του
Περισσότερα από 41 εκατ. μετοχές της Facebook πουλά ο Μichael Ζuckerberg, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, προκειμένου να καλύψει μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις του, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της ηλεκτρονικής εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.
Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων ο ΖuckerbergΟ θα το χρησιμοποιήσει για να πληρώσει φόρους που θα προκύψουν από την άσκηση δικαιώματος αγοράς 60 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας. Στο πλαίσιο της πώλησης, η ίδια η εταιρεία Facebook θα προσφέρει 27 εκατ. μετοχές. Παράλληλα, περίπου 43 εκατ. μετοχές θα πουληθούν από μετόχους, συμπεριλαμβανομένων των 41.350.000 μετοχών που ανήκουν στον Μichael Ζuckerberg. Συνολικά, η πώληση των 70 εκατ. μετοχών εκτιμάται ότι θα αποφέρει περί τα 3,9 δισ. δολάρια.
Η Facebook ανακοίνωσε ότι τα αντλούμενα κεφάλαια από τις αγορές θα χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαια κίνησης και για άλλους σκοπούς της επιχείρησης. Ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο επενδύσεων, παρά μόνον η πρόθεση ενσωμάτωσης οπτικοακουστικού διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα ενεργοποιείται αυτόματα στα news feeds των χρηστών.
Χθες, με το άκουσμα της είδησης, η τιμή της μετοχής υποχωρούσε κατά 5,3% λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Είναι η πρώτη φορά που η διαδικτυακή εταιρεία Facebook επανέρχεται στις αγορές μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον Μάιο του 2012.
Μέσα σε έναν χρόνο η τιμή της μετοχής της Facebook έχει, σχεδόν, διπλασιαστεί και κυμαίνεται στα 55 δολάρια. Μάλιστα, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s αναμένεται να συμπεριλάβει την κοινή μετοχή της εταιρείας στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500
Εν τω μεταξύ, η Facebook καλείται να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη μετά την άσκηση 41 μαζικών αγωγών από επενδυτές, ήτοι συνταξιοδοτικά Ταμεία και ένα επενδυτικό κεφάλαιο, με την κατηγορία της παραπλάνησης. Το δικαστήριο του Μανχάταν έχει καλέσει τη Facebook και τον ιδρυτή της να αποδείξουν εάν τον Μάιο του 2012 υπερεκτίμησαν τα έσοδα από την αγορά κινητής τηλεφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης