Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Εκκλήσεις» ΔΝΤ προς την Ιρλανδία για… παράταση της λιτότητας, παρά την έξοδο από το μνημόνιο!

«Εκκλήσεις» ΔΝΤ προς την Ιρλανδία για… παράταση της λιτότητας, παρά την έξοδο από το μνημόνιο!
Συγχαρητήρια με... αστερίσκους!
Συγχαρητήρια με… αστερίσκους δίνει στην Ιρλανδία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο υπερθεματίζει την επιτάχυνση της ιρλανδικής οικονομίας.
Καθώς το Δουβλίνο εγκαταλείπει το πακέτο διάσωσης, η οικονομία αυξάνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της, επισημαίνει το Ταμείο.
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, η λιτότητα θα πρέπει να παραμένει αμετάβλητη και το 2014, προκειμένου να παραταθεί η καθοδική πορεία του ιρλανδικού χρέους.
Ενόσω η Ιρλανδία συνιστά την πρώτη χώρα της Ευρωζώνης, η οποία εγκαταλείπει το μνημόνιο και η οικονομία αναπτύσσεται σταδιακά, το εθνικό χρέος εξακολουθεί να παραμένει πάνω από το 120% του ΑΕΠ.
Το ΔΝΤ «χαιρετίζει» την προς μίμηση, αφοσίωση της ιρλανδικής κυβέρνησης στις αξιώσεις του πακέτου διάσωσης.
Το χρέος της Ιρλανδίας εκτιμάται πως θα συρρικνωθεί κατά 25% έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.
«Ο ρυθμός επέκτασης της οικονομίας είναι αρκετά ισχυρός, ώστε να επιτρέψει την συρρίκνωση του εθνικού χρέους» επισημαίνει χαρακτηριστικά, το ΔΝΤ.
«Η Ιρλανδία οφείλει να εμμείνει στις προσπάθειες της για μείωση τόσο του χρέους όσο και του ελλείμματος» διατείνει εν συνεχεία.
Παράλληλα, το Ταμείο προτρέπει το Δουβλίνο να επιταχύνει τις απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλοποίηση των στεγαστικών επιτοκίων.
Για το 2013, το ΔΝΤ εκτιμά πως το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά +0,3% έναντι +0,6% της προηγούμενης εκτίμησης, ενώ για το 2014 η ανάπτυξη αναμένεται στο +1,7% και για το 2015 στο +2,5%.
«Η Ιρλανδία σημείωσε αξιοσημείωτη πρόοδο τα τελευταία 3 χρόνια» καταλήγει το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης