Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Παρίσι η Merkel για την ισχυροποίηση των γαλλογερμανικών σχέσεων - Hollande - Γερμανία και Γαλλία έχουν κοινό ορίζοντα για την Ευρώπη

Στο Παρίσι η Merkel για την ισχυροποίηση των γαλλογερμανικών σχέσεων - Hollande - Γερμανία και Γαλλία έχουν κοινό ορίζοντα για την Ευρώπη

Θέλουμε η Ευρώπη να καταστεί η ισχυρότερη ήπειρος στον κόσμο, διεμήνυσε η Καγκελάριος
"Η σχέση μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας μπορεί τώρα να περάσει σε ένα νέο στάδιο", δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel, κατά την υποδοχή της στο Παρίσι από τον Γάλλο πρόεδρο Fr. Hollande.
"Το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν ήδη εργαστεί από κοινού πολύ εντατικά τους τελευταίους μήνες", υπογράμμισε η Μerkel, που ανέλαβε χθες και επισήμως καθήκοντα για μια τρίτη θητεία στην Καγκελαρία της Γερμανίας.
Ταυτόχρονα, η Καγκελάριος γνωστοποίησε πως στις 19 Φεβρουαρίου του 2014 θα διεξαχθεί ένα γαλλογερμανικό συμβούλιο υπουργών, με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Για τη Merkel "η πρόκληση είναι να δείξουμε ότι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα για τους άνδρες και τις γυναίκες των χωρών μας απ' ό,τι αν το κάναμε ξεχωριστά. Θέλουμε να οδηγήσουμε σε πρόοδο την Ευρώπη και να την κάνουμε την πιο ισχυρή ήπειρο στον κόσμο".
Από την πλευρά του ο Fr. Hollande δήλωσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα έχουν από εδώ και στο εξής έναν "κοινό ορίζοντα, ο οποίος αναμένεται να μετατραπεί σε μια κοινή ημερήσια διάταξη".
"Η Ευρώπη χρειάζεται τη σχέση ανάμεσα στη Γαλλία και την Γερμανία, μια σχέση εμπιστοσύνης, μια σχέση ισχυρή, μια σχέση ανοιχτή", πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης