Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συστάσεις ΟΟΣΑ προς Ισπανία να μειώσει και άλλο τις αποζημιώσεις όσων απολύονται

Συστάσεις ΟΟΣΑ προς Ισπανία να μειώσει και άλλο τις αποζημιώσεις όσων απολύονται
Το 60% των εργαζομένων δεν φθάνει τα 1.000 ευρώ τον μήνα, αντιτείνουν τα συνδικάτα στη χώρα
Σε συστάσεις στην Ισπανία να μειώσει περαιτέρω τις αποζημιώσεις όσων απολύονται και παράλληλα να ενισχύσει τις πολιτικές απασχόλησης προχωρά με έκθεσή του ο ΟΟΣΑ.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η Ισπανία έχει λάβει θαρραλέα μέτρα για να ενισχύσει την αγορά εργασίας, τα οποία «βοήθησαν ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και αναμένεται ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση μέσα στα ερχόμενα χρόνια».
Παράλληλα, ο Οργανισμός επικροτεί τη μείωση των μισθών που οι μεταρρυθμίσεις αυτές επέτρεψαν, επισημαίνοντας ότι «τα κόστη της εργασίας στον τομέα των επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 3,2% από το τέλος του 2011 ως το δεύτερο τρίμηνο του 2013».
«Παρόλο που αυτή η μισθολογική μείωση επηρεάζει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματά της σε όρους εξέλιξης της απασχόλησης και μη κατεστραμμένων θέσεων εργασίας» σημειώνεται.
Από την πλευρά τους τα συνδικάτα στην Ισπανία αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο και όπως επισήμαν η Paloma Lopez, αρμόδια για την απασχόληση γραμματέας του συνδικάτου CCOO, «το 60% των Ισπανών εργαζομένων δεν φθάνει τα 1.000 ευρώ το μήνα». «Οι δυσκολίες είναι σημαντικές, επειδή πρέπει να συνεχίσουν να αποπληρώνουν, παρ' όλα αυτά, το στεγαστικό δάνειο».
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, είναι απαραίτητες επιπλέον μεταρρυθμίσεις, «καθώς και νέες προσπάθειες για να βελτιωθεί η βοήθεια προς αυτούς που ζητούν εργασία, κυρίως τους νέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης