Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Η παγκόσμια οικονομία σε φάση ανάκαμψης; - Ώρα για ρευστοποιήσεις

FXCM Hellas: Η παγκόσμια οικονομία σε φάση ανάκαμψης; - Ώρα για ρευστοποιήσεις
Τα οικονομικά στοιχεία σε Αμερική και Ασία έδωσαν μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, ωθώντας τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις από τα ασφαλή νομίσματα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της FXCM Hellas. Το γιεν υποχωρεί έναντι όλων των ανταγωνιστικών του νομισμάτων, ενώ απώλειες σημειώνει και το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία EUR/JPY διαπραγματεύεται στα 113,30 γεν, η ισοτιμία EUR/CHF στα 1,2840 ενώ ανοδικά στα 1,5140 κινείται η ισοτιμία GBP/CHF. Παρά την μεγάλη άνοδο του ελβετικού νομίσματος και τις ανησυχίες των Ελβετών αξιωματούχων για τις επιπτώσεις, το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση κατά 0,9% έναντι εκτιμήσεων για 0,6%. Άνοδο σημειώνουν και τα commodity currencies αφού τα μηδενικά επιτόκια της Ιαπωνίας, έχουν ως αποτέλεσμα τις εισροές κεφαλαίων σε νομίσματα μεγαλύτερων αποδόσεων όπως είναι το αυστραλιανό δολάριο με το επιτόκιο να είναι στο 4,75%.
Με τα στοιχεία να δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει σταθερά, φαίνεται ότι ο βασικότερος λόγος ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει τα χρηματιστήρια σε μια διόρθωση, είναι οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Μια άσχημη εξέλιξη των αντιδράσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερβολική αύξηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά κυρίως σε μια μεγάλη αύξηση της αστάθειας η οποία θα επηρέαζε άμεσα τα χρηματιστήρια.
Το δολάριο συνεχίζει να καταγράφει απώλειες καθώς φαίνεται ότι ακόμα και σε περιόδους αστάθειας δε μπορεί να προσελκύσει κεφάλαια, ένα ακόμα σημάδι ότι ακόμα και σαν ασφαλές καταφύγιο, πλέον δεν αποτελεί τη πρώτη επιλογή των επενδυτών. Και αυτό είναι λογικό και δεν εξηγείται μόνο με τη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αμερική, αλλά κυρίως με το γεγονός ότι εφαρμόζει χαλαρή νομισματική πολιτική με χαμηλά επιτόκια. Η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται στα 1,3790.
Διαγραμματικά, οι διορθώσεις από τις προηγούμενες κορυφές παραμένουν περιορισμένες και μέχρι να ξεπεραστεί η περιοχή του 1,3700 η συνέχιση σε υψηλότερα επίπεδα δείχνει πιθανή. Πάνω από το 1,3860-70 οι επόμενοι στόχοι βρίσκονται στην περιοχή του 1,3900-20 και στην περιοχή του 1,4050-70 όπου αναμένεται η εμφάνιση ισχυρών πωλήσεων, ενώ η περιοχή του 1,4250-00 έρχεται και αυτή στο προσκήνιο.
Οι πρώτες στηρίξεις βρίσκονται στην περιοχή του 1,3770-80 και 1,3750. Η αντιστροφή της τάσης και η ολοκλήρωση της κίνησης θα φανεί με την καθοδική διάσπαση του 1,3700.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης