Διεθνή

«Ένεση» 325 εκατ. δολ. για την ανάπτυξη του τραπεζικού τομέα στην Αφρική από τον B. Diamond (πρώην CEO Barclays)

tags :
«Ένεση» 325 εκατ. δολ.  για την ανάπτυξη του τραπεζικού τομέα στην Αφρική από τον  B. Diamond (πρώην CEO Barclays)
Η Atlas Mara θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τραπεζικών ενεργειών με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας
Εντυπωσιακή η «εμφάνιση» του πρώην διευθύνοντος  συμβούλου της Barclays στην αναδυόμενη τραπεζική αγορά της Αφρικής.
Ο δραστήριος επενδυτής μαζί με τον 32χρονο ιδρυτή της Mara Group, Α.Thakkar υλοποιούν από κοινού το όραμα για την αξιοποίηση της Αφρικής στον τομέα των οικονομικών και τραπεζικών υπηρεσιών.
Η νέα τους «δημιουργία», με όνομα Atlas Mara θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τραπεζικών ενεργειών με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας, την πρόσβαση στους επενδυτές, την καινοτομία των προϊόντων και την τεχνολογία.
Γιατί στη Αφρική; Ο πληθυσμός του ενός δισεκατομμυρίου, δεν χρησιμοποιεί τραπεζικά προϊόντα – μόνο το 5% των Αφρικανών έχει πιστωτική κάρτα. Φαίνεται λοιπόν πως μία «παρθένα»  τραπεζική αγορά, είναι ιδιαίτερα ελκυστική για επενδυτές όπως ο Β.Diamond και o A.Thakkar.
Στοχεύουν μάλιστα στην πρόσβαση της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Και αν κρίνουμε από το γεγονός του ότι η άντληση κεφαλαίων έφθασε τα 325 εκατ. δολάρια, πολύ μεγαλύτερο από το ποσό των 250 εκατ. που ήταν ο αρχικός στόχος δεν είναι απίθανο.
Στην «διαχείριση» της Atlas Mara, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν επίσης ο Τ.Cole, μεγιστάνας στο τομέα του πετρελαίου και o A.Ekpe, τραπεζίτης της Αφρικανικής Ecobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης