Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Μόσχας - Βρυξελλών για τον South Stream

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Μόσχας - Βρυξελλών για τον South Stream
Θα υλοποιηθούν επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στη Σερβία, στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών
Η Ρωσία και οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream θα καταλήξουν σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την υλοποίησή του, εκτίμησε ο γενικός διευθυντής της σερβικής δημόσιας επιχείρησης παροχής φυσικού αερίου Srbijagas, Dusan Bajatovic.
O k. Bajatovic ανακοίνωσε ότι  ξεκίνησαν ήδη οι συνομιλίες μεταξύ Βρυξελλών και Μόσχας για την εφαρμογή του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου (η τρίτη δέσμη νομοθετικών μέτρων για την Απελευθέρωση της Εσωτερικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της ΕΕ) σε ό,τι αυτό αφορά τον South Stream.
Παράλληλα, επισήμανε ότι στη Σερβία θα υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών που θα ξεκινήσουν από το επόμενο έτος . Πρόσθεσε δε ότι η σημασία του έργου έγκειται στη μείωση του κινδύνου μεταφοράς και τη βελτίωση του ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου.
«Πρόκειται για νέες ποσότητες φυσικού αερίου, που είναι περισσότερο αναγκαίες, καθώς η ενεργειακή κατανάλωση στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθεί κατά 7% σε ετήσια βάση. Αυτές οι ποσότητες δεν μπορούν να εξασφαλιστούν από εναλλακτικές πηγές ενέργειας», επισήμανε ο κ. Bajatovic, ο οποίος τόνισε ότι το κόστος των εναλλακτικών πηγών ενέργειας εξακολουθεί να υπερβαίνει εκείνο του φυσικού αερίου.
Πλέον, σημείωσε ο κ. Bajatovic, το επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομικής αγοράς μετατοπίζεται προς τις χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες, κυρίως στην Ασία, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ευρώπη θα πρέπει να έχει σοβαρή γεωστρατηγική οικονομική απάντηση, προκειμένου να αποδείξει την ανταγωνιστικότητά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης