Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για αρνητικά επιτόκια ο Draghi – «Αργή η ανάκαμψη της Ευρωπαικής οικονομίας» – Φοβίζει την ΕΚΤ ο αποπληθωρισμός

tags :
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για αρνητικά επιτόκια ο Draghi – «Αργή η ανάκαμψη της Ευρωπαικής οικονομίας» – Φοβίζει την ΕΚΤ ο αποπληθωρισμός
"H EKT εργάζεται για την ανόρθωση της Ευρωπαικής οικονομίας"
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ακόμη και αρνητικών επιτοκίων ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, ο οποίος δήλωσε για ακόμη μία φορά πως «η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει».
«Τα επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμένουν στο τρέχον ή ακόμα και σε χαμηλότερο επίπεδο, για μακρά περίοδο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ο Ιταλός Κεντρικός τραπεζίτης.
Ωστόσο, αποσαφήνισε πως η Ευρωζώνη διατρέχει τον κίνδυνο μίας εκτεταμένης περιόδου αποπληθωρισμού, καθώς οι πιέσεις στις τιμές προϊόντων παραμένουν υποτονικές.
«Η Ευρωζώνη ίσως, βιώσει μια μακρά περίοδο χαμηλού πληθωρισμού» διέτεινε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχει έντονη ανησυχία για τους απορρέοντες κινδύνους» διευκρίνισε εν συνεχεία.
Όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία, υποστήριξε πως η δράση της ΕΚΤ χρειάζεται αρκετό χρόνο προτού αποτυπωθεί στην πραγματική οικονομία.
«Η ΕΚΤ εργάζεται προκειμένου να ανορθώσει την ευρωπαική οικονομία» συμπλήρωσε.
Όπως ωστόσο, παραδέχθηκε, η ανάκαμψή παραμένει αργή, αν και το δ’ 3μηνο του 2013 αναμένεται μία ήπια επιτάχυνση της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης